Kezz i Trifun – vaš novi omiljeni domaći electro duo

More srpske electro muzike zapljusnuo je i talas Kezza i Trifuna. Ko su oni? Mladi, talentovani – jednom rečju obećavaju.

Tamara Ristić, a.k.a. Kezz producentkinja je i live looping umetnica. Svoju kreativnost izražava najviše kroz live setove u kojima autorsku muziku miksuje sa elektronikom i drugim žanrovima, usput pevajući i improvizujući. Svoj prvi studijski album pod nazivom “Kezz” objavila je prošle godine u izdanju kuće Mascom Record. Kezz kombinuje moderni, elektroakustični zvuk sa stilizovanim pevanjem, inspirisana izvornom balkanskom muzikom, unoseći sopstveni pečat koji se ogleda u emotivnoj interpretaciji i jakoj energiji.

Aleksandar Trifunović, poznat pod muzičkim alijasom Trifun, bavi se di-džejingom i produkcijom. “Novi dan” i “Sve što imam” predstavljaju house pesme koje je Trifun izdao za Lampshade media. Njegove di-džej setove karakteriše sofisticirana mešavina izvornog house zvuka i moderne elektronike. Jedan je od osnivača platforme Plugged_in i deo kolektiva Rndmslv.

Kezz i Trifun su sredinom avgusta ove godine imali prvu zajedničku žurku, održanu u Letnjem Ljubimcu u Arilju. Inicijalno su njihovi setovi na žurci bili odvojeni, da bi kroz sat vremena spontano počeli da rade b2b set, improvizujući na ritam mašini, looper-u i sintu, takođe i uz Kezzine vokalne uplive. Shvativši da su muzički kompatibilni i oduševljeni novim, zajedničkim mogućnostima odlučili su da se upuste u nov concept elektonske muzike – improvizovani live set. Nakon nekoliko sessiona u studiju, shvatili su da ta muzika ipak ne može ostati samo efemernog karaktera.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten