Techno DJ i producent Lag izdao novu ploču

Novosadski techno DJ i producent Lag izdaje novu tehno ploču, ovog puta za legendarni londonski lejbl Don’t Recordings koji vodi niko drugi do Jerome Hill-a.

Lag-ov zaštitni znak – izlomljen ritam i iscepkani vokali – nadovezani su elementima kako rejv zvukova tako i dub-tehna, stvarajući hibrid koji spaja ere i stilove. Njegov eksplozivni Don’t debi EP “Clique Of One“ sastavljen je od 4 trake: Svinja, Znoj, Frka Frka i Ko Si Danas.

Promoter andergraund kulture, DJ i producent – Lag je jedan od predstavnika novog talasa techno umetnika.

Njegovi brojni DJ nastupi govore mnogo o njegovoj sposobnosti da publici pruži intenzivno sonično iskustvo i povede ih na put kroz brojne nijanse klupske muzike. Blistav kvalitet i vredan rad brzo su ga plasirali u pultove svetski poznatih klubova kao što su Trezor, Berghain, D-Edge, Corsica Studios i mnogi drugi, a njegova izdanja na etiketama kao što su roterdamski MORD, londonski THEM i berlinski Elements, kao i italijanski KRLF našla su dom u muzičkim kolekcijama kako mladih klabera, punih energije i željnih nečeg novog, tako i starih rejvera – lovaca na umeće koje iskusno uho sa radošću prepozna. 

Clique of One EP je još jedan u nizu pokretača podijuma za ples. Dok je numera “Znoj” svoje mesto već našla u Objekt-ovom Essential Mix-u, ovo izdanje naišlo je na podršku brojnih imena svetske scene: Clouds, Paco Osuna, dBridge, Marcel Fengler, Perc, Kangding Ray, Otik, Slam DJs, Peder Mannerfelt, Tzusing, Ame, Randomer, Ben UFO, Etapp Kyle, Eric Cloutier… 

Izdanje je dostupno u digitalnom format, kao i u formatu ploče koje dolazi sa sjajnim omotom dizajniranim od strane atact.uk –a, u svetu muzike poznatijeg pod pseudonimima Rhyw i Cassegrain.

„Always the best grooves from LAG – wonky, funky, asymetrical goodness.“ -Eric Cloutier

Trake su se naravno našle i na popularnom techno YouTube kanalu HATE.

Novo izdanje novosadskog techno DJ-ja i Lag-a možete kupiti OVDE

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten