Domaća scena bogatija je za još jednu muzičku etiketu – headroom rec.

Lokalna scena elektronske muzike dobila je novu muzičku etiketu pod nazivom headroom rec.

Pojava novih lejblova, artista i događaja, uvek je bitna za razvoj srpske elektronske scene. Ova etiketa planira da omogući veću vidljivost lokalnih producenata, njihovo umrežavanje i stvori pozitivnu lančanu reakciju – podstrekne i one producente koji su na početku svojih karijera da je uspeh moguć.

Žanrovi koje će headroom obuhvatati se kreću od jazzy house-a, dub techno-a, electro-a do house-a, minimal house-a, itd.

Izdanje koje „otvara“ lejbl je traka sada već etabliranog mladog DJ-a i producenta Lutona. Pored njega, ova izdavačka kuća će izbaciti izdanja, između ostalih, i Neutrona, Luke Vukovića, Layzie-ja…

Lutonova traka oličenje je laganog, ambijentalnog vajba – u pitanju je jedno ne samo planetarno, već intergalaktičko muzičko putovanje. Jak bubanj i bas linija trake nas voze i otvaraju novu muzičku dimenziju.

Ovo je njegovo drugo izdanje, a prvo ‘’I don’t know, sweetheart’’ potpisao je za ‘’Glitch records’’.

Headroom rec. je prethodovao headroom selected podkast koji možete slušati na SoundCloud kanalu, a svi selektori muzike imaju apsolutnu stilsku slobodu.

Prisetimo se i headroom lockdown selected sessions video setova koji su nam ulepšavali dane koje smo provodili u karantinu pre tačno dve godine. Svi video setovi nalaze se na Headroom Facebook stranici.

Ovim putem, pozivaju se svi zainteresovani producenti da dostave svoj materijal na mejl: label@headroom.rs.

Izdanje možete kupiti na Bandcamp-u, slušati na SoundCloud-u a uskoro i na svim ostalim streaming platformama.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten