Blender fashion hours na XI BAFE-u

XI Balkan Art Fashion Event od 14 do 23. Decembra 2017. u Beogradu

Kao i prethodnih godina Balkan Art Fashion Event organizuje modne revije mladih kreatora iz Srbije i regiona uz čitav niz propratnih događaja koji promovišu modu, ali i druge oblike umetnosti – jer mladi kreatori modne scene nisu samo dizajneri.

Tokom dva revijalna dana u Domu omladine Beograda, u pauzama između blokova revija, moći ćete da se opustite i uživate u muzici nekoliko domaćih di džejeva kao što su Alek Bošković, Knower, Aleksandra Duende i Teo Trunk.

NESVAKIDAŠNJA KONCEPTUALNA UMETNOST SVETA U BEOGRADU

Sam početak festivala obeležio je konceptualni modni događaj “Don’t touch the models” 14. decembra u
Ben Akibi. Zadatak koji su dizajneri i fotografi ovom prilikom trebali da ispune je izlazak iz okvira
modnih standarda i istraživanje kreativnosti, kako kaže i ovogodišnji slogan BAFE-a Get Out Of The Box.

Kampanju Out Of The Box čije je zaštitno lice Dragana Mićalović, mladi fotografi, šminkeri, frizeri, modeli i dizajneri prihvatili su kao izazov da stupe van zone komfora, pokažu entuzijazam kao i snalažljivost da na licu mesta zajedno mogu da dođu do interaktivnih kreativnih rešenja.

Dan nakon ovog svečanog otvaranja usledila je BAFE dodela nagrada Awards Night tokom koje smo se prošetali kroz malu retrospektivau 5 godina postojanja BAFE-a. Kratak osvrt na vreme kada je napravljena, sada već dugogodišnja i uspešna saradnja sa Ljubljana Fashion Weekom.

Ono što je zaintrigiralo mnoge jeste najava XII BAFE-a koji će se odigrati na Dorćolu krajem maja, kroz interaktivne zone poput DJ Zona, Fashion Zona, Edu zona, itd.

Predstavljen je novi program festivala, koji u svom revijalnom delu – BAFE Main Fashion Event (20 i 21.decembar) sadrži preko 30 autora iz Srbije i  regiona, kao i noviteti koji će se desiti u 2018. godini.

Među mnogim ljudima i kompanijama koji su podržali ovaj festival, nalaze se i Modna kuća Balašević, P.S. Fashion i Textil Užice. BAFE je nagradio one najbolje koji su obeležili X BAFE, kao i Textil Užice – čiju je nagradu ponela Anđela Bošković kao najbolji dizajner. Pored samog priznanja, ova mlada dizajnerka dobila je i neophodne materijale od strane Textil-a za novu reviju koja će biti predstavljena u okviru narednog BAFE događaja.

FormNation – modne vinjete

Atelje Milene Čvorović u saradnji sa Balkan Art Fashion Event-om, predstavio je 11 dizajnera, u nedelju 17. decembra u Ateljeu Blank. FormNation predstavlja koncept dizajnera koji se bave potrebom istraživanja ličnog stila u kome se sistem modnih vrednosti kreira prema faktoru autentičnosti i kvaliteta.
Predstavljeni dizajneri su Anđela Jovičić, Aleksandra Milošević, Pavle Knežević, Tanja Prokić, Jovana Gregorić, Katarina Ožegović, Katarina Manojlović, Marković Marija, Tatjana Janković, Sanja Žikic, Nevena Jović.

Ono što je izdvojilo ovogodišnji BAFE svakako jeste edukativni momenat za dizajnere, kao i neformalno obrazovanje koje je došlo od strane već pomenutog Ateljea Milena Čvorović kroz Modne Vinjete.

Svečano zatvaranje BAFE-a predviđeno je za 23. decembar od 23h sa žurkom Cherry On Top u beogradskom klubu DOT.

Osnovi cilj BAFE-a je da stručnu i širu javnost upozna sa stvaralaštvom mladih autora i pruži im podršku u promovisanju svog rada. Svi sadržanji u okviru “Balkan Art Fashion Event”-a su besplatni i otvoreni za publiku.

BAFE je u pet prethodnih izdanja okupio više od stotinu mladih stvaralaca i prikazao njihove kreacije i talenat u okviru više od sto pojedinačnih i grupnih revija.

“Balkan Art Fashion Event“ je modna manifestacija nastala je sa idejom da promoviše domaću i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici. BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

Više informacija o dograđajima možete pronaći na zvaničnoj FACEBOOK stranici: http://bit.ly/2ziBsep kao i zvaničnom BAFE Instagram profilu: http://bit.ly/2ziBP8N

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten