Zlatnichi pokrenuo label AludiaZlatnichi, momak iz Sarajeva, koji svoju priču priča kroz muziku još od osnovne škole, kada je počeo da svira klavir. U techno vode uplivao je 2003. nakon slušanja setova Pascal-a Feos-a, Dominik-a Eulberg-a i Thomas-a Scumacher-a. Tokom godina, prošao je kroz razne žanrovske faze elektronske muzike, od minimala, preko techno-a, do tech house-a, što se na kraju pretvorilo u jednu fuziju, koja se može nazvati modernom tech muzikom. Sa željom da napreduje kao di-džej, produkcijom počinje da se bavi od 2011. godine. Ove godine otišao je korak dalje i pokrenuo svoju izdavačku kuću Aludia.

U proljeće 2018. imao sam baš inspirativan period u tranziciji sa tech house-a na malo moderniji house zvuk i kako me inače u muzici vodi entuzijazam o spoznaji postojanja mnogo mladih talenata širom svijeta, odlučio sam izdati LP na CELO rec (label Marcela Cure), jer bukvalno nisam znao niti jedno ime artista koji izbacuju na tom label-u, a izdanja su jako dobra, beskompromisno, te mi nije bila bitna promocija albuma, već doprinos jednoj takvoj priči, a sve to na veliko oduševljenje Marcela, što mi je iskreno imponovalo jer sam uvijek imao visoko mišljenje o njegovom muzičkom ukusu. Elem, naziv tog albuma bio je „Aludia In Me“.

Aludia koncept

Aludia je ustvari izmišljeni termin koji označava riječ iz našeg slenga „haludža“, ali kako haludža vizuelno nije upadljivo, pala mi je na pamet kao dobra fora da pribjegnem aktuelnom terminu Aludia zbog svojih izgovornih , ali i vizuelnih prednosti. Želio sam da ime stvarno bude, i predstavlja suštinu koncepta label-a, i u vizuelnom, i u auditivnom segmentu. Ono što karakteriše zvuk Aludie jesu intenzivne atmosfere traka sa trippy elementima, dosta swinga i gruva, sinkoparnog brojanja sa tendencijom mješanja modernog house-a sa svim mogućim žanrovima danas.

Vizija Aludia izdavačke kuće

Vizija Aludie, koju ću nastojati što intuitivnije pratiti ne smije predstavljati samo još jedan label na sceni. U svojoj konačnici eventi Aludia trebali bi objedinjavati više umjetnosti; audio, video, pokret, čak mi je padalo na pamet uključiti i čulo mirisa 🙂 Stvarno sam voljan kopati, jer more je talentovanih producenata i umjetnika danas, a pojedince, kroz priču labela želim okupiti, pa tako i za vrijeme boravka u zemljama kroz showcase-ove, dobiti priliku upoznati se bolje, raditi muziku (ITK iLoud Micromonitors su za mene revolucija koja može i mora pomoći ovoj ideji, jer se spakuju u 30 kvadratnih centimetara, i ozbiljan su reference u produkcijskom smislu), učiti jedni od drugih, uz svu strast  koju dijelimo spram muzike i ideje da  se ljudima nahrani sto više čula 🙂

Prva izdanja na Audia label-a

Početna izdanja biće vezana za seriju kompilacija od 4 trake sa nazivom (Aludiamos , Aludiamos 2 itd.) Prvo izdanje potpisali su sjajni artisti i prijatelji; Avgustin, Bugarin i jedan od pionira ove ideje, a stize zajedno sa ostalim „Haludžašima“ 17. marta u Ben Akibu na prvi Aludia takeover ikad), Marcelo Cura, izuzetni Parižanin iz porodice umjetnika sa prepoznatljivim zvukom fuzije istoka i atmosfera moderne muzike), Pepe Mateos, Madriđanin koji mi je iz vremena tech house-a možda i najomiljeniji producent, tako da mi je posebno drago izdati njegovu traku koja odiše mnogo modernijim zvukom, što sluti promjenu pravca u potpunosti kod Pepe-a! 🙂 Poslednju traku na „ALUDIAMOS VA001“ potpisuje Manuel De Lorenzi, svima već poznati Talijan, u vlasništvu dva label-a, digital Monday Morning Recordings, vinyl DECO u suradnji sa Giacomo-m Silvestri-jem, i sa nastupima širom svijeta, rezident legendarnog afterhours kluba u Riminiji „Buongiorno Classic“.


Sretan sam i najaviti „ALUDIAMOS VA002“ , koji je bomba!! Opet 4 trake, 4 artista , i to dva vaša domaća, po meni najtalentovanija producenta u ovom muzičkom području, Luka Subašic (Layzie) i Petar Milićević sa dvije totalno različite trake, ali istog muzičkog roda ili duha , kako bih rek’o 😀 Pored njih na izdanju ce se naći mladi argentinac Rodrigo P. i Gianluca Caldarelli, dugogodišnji prijatelj i predstavnik nove generacije napuljskog muzičkog podzemlja, a koji će nam se pridružiti na prvom showcase-u gore navedenom.Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten