Fatima Hajji: “Moćan bas i jaka energija su moji aduti“

Španska tehno umetnica afričkog porekla Fatima Hajji nastupiće u petak 6. septembra ispod bedema Kalemegdanske tvrđave, u Barutani.

Tokom svoje duge karijere oblikovala je razne podžanrove tehno muzike. Njen zvuk je snažni hard tehno, u kome se protežu hipnotišuće arapske melodije, kao i elementi afričke muzike, salse i dobar gruv.

Pred njen drugi nastup u Barutani, popričali smo sa njom o samoj žurci, planovima, kao i muzici.

Kako si ušla u svet elektronske muzike?

Moja starija braća su me uvukla u tehno. Jednog dana sam naišla na oglas za časove di-džejinga, prijavila sam se i posle dva meseca sam znala da miksujem. Zatim sam se prijavila na lokalno di-džej takmičenje i pobedila. Nakon toga lokalni klubovi su krenuli da me bukiraju, dobijala sam sve više i više bukinga na raznim mestima svake godine, i tako sve do danas, 20 godina kasnije.

[rev_slider alias=“banner“]

Tehno muzika se konstantno menja. Kako se nosiš sa tim promenama na sceni i tržištu?

Trudim se da radim ono što volim i ne pratim trendove. Moćan bas i jaka energija su moji aduti. Takođe, volim da su moji setovi ispunjeni pozitivnim vibracijama koje pronalazim u vokalima kada produciram.

Imaš li neke posebne planove za 20-ogodišnjicu tvog prisustva na sceni?

Ne, proslavila sam 15 godina karijere u Fabrik-u u Madridu celonoćnim setom i bilo je sjajno. Sledeća proslava će biti za 25 godina karijere.

Jedinstveno iskustvo koje nećeš nikada zaboraviti?

Prvi put u na Monegros Desert festivalu, Awakenings i Tomorrowland. Takođe, svaki prvi put kada posetim novu zemlju.

Tvoja omiljena party destinacija? Čiji nastup ne bi propustila?

Super sam se zabavljala u Madridu, Barseloni, Granadi, Valensiji, kao i Amsterdamu i Roterdamu. Prošlog puta u Beogradu i Novom Sadu bilo je neverovatno. Južna Amerika je veoma energična, imam dobre uspomene iz Kolumbije, Perua, Argentine i Čilea. Moj prvi nastup u Los Anđelesu bio je predobar, takođe.

Omiljena traka ovog leta?

Roentgen LimiterBlade Never Dies (Original Mix) Silver M. Izlazi tek u oktobru, ali ja je puštam celog leta.

Reci nam više o svom lejblu Silver M. Šta je u planu za ostatak godine?

Dobijam dosta dobre muzike i jako sam srećna što ću sarađivati sa sjajnim producentima kao što je Roentgen Limiter koji ima svoj drugi EP na Silver-u, zatim Adrian Blanca, Maharani, Greg Denbosa i Teqnov.

Na koga bi trebalo da obratimo pažnju u narednom periodu?

KlangKuenstler, bez ikakve sumnje jedan od mojih omiljenih producenata trenutno.

Već si upoznala našu publiku, šta očekuješ od njih ovog puta i šta oni od tebe mogu da očekuju?

Kada sam prvi put došla u Beograd, nastupala sam u Barutani i bilo je fantastično. Jako energična publika i puno dobrih vibracija. Veoma se radujem predstojećem nastupu, očekujte još jednu dobru žurku!

Fatima Hajji – prvi nastup u Barutani

Ograničen kontingent ulaznica je u prodaji po ceni od 790 dinara za parter i 1190 dinara za VIP, putem nove onlajn platforme Cooltix, kao i prodajnih mreža Ticketvision i Gigstix.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten