Kollektiv Turmstrasse live ovog septembra u Barutani

Nico Plagemann, polovina nemačkog projekta Kollektiv Turmstrasse, vraća se u Barutanu u subotu 18. septembra, specijalnim live nastupom.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, po promo ceni od 890 dinara za regularne karte i 1390 dinara za VIP, kao i na prodajnim mestima Ticket Vision-a i Gigs Tix-a. Sve kupljene ulaznice za prošlogodišnji nastup ovog izvođača važiće i za novi datum.

Ukoliko nekome novi datum ne odgovara, postoji mogućnost refundiranja novca. Detaljne informacije o refundaciji, mogu se dobiti putem mejlova ticket@cooltix.rspovrat@gigstix.com i office@tickets.rs, kao i putem zvaničnih stranica na društvenim mrežama, u zavisnosti od toga preko kog tiketing servisa su ulaznice kupljene.

[rev_slider alias=“banner“]

Karijera dua Kollektiv Turmstrasse započeta je pre više od dve decenije. Najveći uspeh donelo im je izdanje Sry I’m Late, za veliki Diynamic lejbl, sa kojeg se izdvojila numera Sorry I Am Late, jedna od top 10 pesama cele svetske elektronske scene i jedna od najprodavanijih pesama 2015. na Beatport-u. Oni su jedni od retkih umetnika iz house i techno miljea koji nude mnogo više od funkcionalnosti u svojoj muzici i uvek se ističu od mnoštva drugih artista.

Upoznali su se 1998. godine na žurci na kojoj su obojica puštali muziku. Muzička konekcija između njih dvojice ubrzo se razvila kroz redovne pohode na prodavnice ploča i kasne noći u klubovima i na festivalima. Svoj prvi zajednički studijski poduhvat napravili su tokom 2000. godine, bez usmeravanja u određeni pravac.

Prodavac ploča kod kojeg su kupovali muziku, čvrsto verujući u njihov zvuk, bio je katalizator za njihovu produkcijsku karijeru. Podstakao ih je da svoju muziku pokažu svetu i objave prvu traku Turmstrasse za lejbl Electronic Parlament, 2001. godine.

Njihov filmski pristup 4/4 elektronici dobio je pohvale sa svih strana putem izdanja za Diynamic, Connaisseur i njihov lejbl Musik Gevinnt Freunde. Za njih je elektronska muzika umetnost, a ne nauka.

Kroz debi album pod nazivom Rebellion der Traumer (The Dreamer’s Rebellion), dvojac Kollektiv Turmstrasse predstavili su za tadašnje vreme, potpuno novi zvuk. Album je demonstrirao uspeh izvan sfera plesnog podijuma, pun hladne elektronske melodije, downtempo ritma i elegantnih vokala. Ubrzo nakon toga stigli su i remiksi za velike izdavačke kuće poput Cocoon, Get Physical, Soma, Poker Flat, Defected, Systematic i Traum, za koje su obradili trake poznatih imena od kojih su neka Trentemoller, Hot Chip i Terry Lee Brown Jnr.

Veoma su traženi širom sveta zahvaljujući svom live nastupu. Jedni su od stalnih saradnika Solomunove Diynamic izdavačke kuće – puštajući na Diynamic žurkama i objavljujući trake za lejbl.

Njihov osećaj za emocije daje njihovim produkcijama ljudsku toplinu, omogućavajući im da svoje mesto imaju i u klubu i van njega. „Širok, otvoren, sveobuhvatan, ispomeran, jednostavan – to su reči koje koriste za opisivanje svog zvuka. Koriste i digitalne i analogne elemente.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten