Kraj jula u Barutani uz lokalne izvođače

Poslednji vikend jula meseca u osmoj sezoni popularnog beogradskog letnjeg kluba Barutana rezervisan je za lokalne di-džej heroje.


U petak 30. jula nastupiće techno dvojac Bojan Vukmirović i Luka Concrete, članovi beogradskog kolektiva Concrete DJz koji će pružiti klaberima iskustvo kakvo nude muzičari koji su godinama u ovoj sferi, dok će se raspon muzike u njihovim setovima kretati od dosta mračnog i tvrdog do melodičnijeg techno-a. Njima će se pridružiti mlada nada naše scene Katalina – pobednica prošlogodišnjeg Let’s Mix It takmičenja, koja preferira muziku koja se kreće od house-a do techno-a, energične ritmove, cross-genre setove i Mina Poznanović, trećeplasirana na prošlogodišnjem Let’s mix it takmičenju, koja smatra da je rejv mnogo više od muzike i umetnosti, dok se kroz njene setove provlače techno, house, minimal i breakbeat.


U subotu 31. jula, za di-džej pultom će se naći RanchaTek – di-džej i producent sa zavidnom internacionalnom karijerom, a koji se pre nekoliko godina pojavio se sasvim novim stilom muzike, poznatim kao cosmic melodični techno, koji odlikuju veliki leadovi-sintovi, duboki bass elementi kao fillovi i melodije u brejku koje vode u drugu dimenziju. Njemu će se pridružiti techno dama Aurora, di-džejica i producentkinja iz Beograda koja je svojim zvukom osvajala klubove i festivale širom regiona, Evrope i Azije i Filip Fisher – di-džej, producent i vlasnik etiketa The Purr i Orfanelli Records, u čijim se setovima mogu čuti deep progressive groovy bitovi pomešani sa andergraund i minimal zvucima.


U pretprodaji je ograničen kontigent dnevnih ulaznica po ceni od 500 dinara, putem Cooltix onlajn platforme.

[rev_slider alias=“banner“]

Do kraja letnje sezone Barutana će ugostiti u petak 13. avgusta progressive house veterana Nick-a Warren-a, jednog od superstar di-džejeva koji je na sceni od sredine 90-ih, dok će se dan kasnije, u subotu 14. avgusta na Kalemegdan vratiti španska techno umetnica afričkog porekla Fatima Hajji, koja je sinonim za snažni hard techno, u kome se protežu hipnotišuće arapske melodije, kao i elementi afričke muzike, salse i dobar gruv.


Septembar će biti bogat stranim gostovanjima, te će se u petak 3. septembra verna publika zabavljati na tradicionalnom nastupu Hernan-a Cattaneo-a, muzičara sa preko 30 godina karijere, koji je kumovao andergraund house sceni i postao njena srž, a širom sveta poznat je i kao El Maestro. Sa njim će svirati i njegov mlađi kolega i saradnik, italijan Graziano Raffa.


U subotu 18. septembra, posetioci će imati prilike da čuju live nastup Nico Plagemann-a, polovine nemačkog projekta Kollektiv Turmstrasse, koji su jedni od retkih umetnika iz house i techno miljea koji nude mnogo više od funkcionalnosti u svojoj muzici i uvek se ističu od mnoštva drugih artista.

Pred sam kraj sezone, minimal i techno legenda, Sonja Moonear, vraća se u Barutanu u petak 24. septembra. Sonja je vodeće ime svetske andergraund elektronske scene i nosilac laskavog nadimka „ženski Villalobos“. Te večeri, ona će deliti di-džej pult sa Markom Nastićem, jednim od najvećih izvođača, među domaćim techno di-džejevima i producentima.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten