Maestralni Folamour premijerno u Beogradu

Nakon više od 130 nastupa širom sveta tokom 2019. godine, tri hvaljena albuma i sada već legendarnog Boiler room seta, koji ga je pozicionirao kao jednog od najperspektivnijih izvođača svoje generacije, Folamour donosi svoj jedinstveni stil sunčane, letnje muzike u Barutanu u petak 10. septembra.

Domaću podršku pružiće mu Marko Milosavljević – strastveni kolekcionar vinila koji ne poznaje vremenska i žanrovska ograničenja u muzici, pa se njegova pozamašna zbirka ploča sastoji i od hausa, diska, soula, fanka i bugija i Marquez V. – muzički selektor čiji setovi sadrže sve od pravog izvornog fanka i soula, pa sve do diska i esid džez numera.

Ulaznice su u prodaji po ceni od po ceni od 990 dinara, putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Gigs tixa i Ticket visiona.

[rev_slider alias=“banner“]

Folamourova muzička pozadina veoma je raznovrsna i puna ostvarenja. Formalno muzičko obrazovanje stekao je svirajući bubnjeve, bas, gitaru i perkusije. Radio je sa Nacionalnim orkestrom iz Liona i bio uključen u širok spektar projekata, koji se kreću od popa do džeza. Kao rezultat toga, njegova muzika uvek je prožeta bogatim muzičkim stvaralaštvom, što njegov rad čini romantičnim, poetičnim i veoma emotivnim. On je izvođač koji crpi inspiraciju iz osnovnih vrednosti klasičnog hausa, fanka i diska, dodajući svoju specifičnu notu originalnosti.

Folamourova maestralna produkcija može se čuti na najraznovrsnijim događajima i lokacijama, a objavljena je za veliki broj izdavačkih kuća, od All City do Classic i Church do Glitterbox, kao i za njegov lejbl FHUO Records. Prvi album „Umami” objavio je 2017, a usledio je i „Ordinary Drugs” dve godine kasnije, koji predstavlja još jednu ljubavnu priču koja usrećuje duše slušalaca. Njegovo najnovije ostvarenje „The Journey” ugledalo je svetlost dana u junu ove godine, a pažnju je privukao već prvom numerom koja jasno daje do znanja da se radi o inovativnom muzičkom pristupu. Sastavljen od dvanaest pesama koje jedna za drugom pričaju priču o Folamourovom muzičkom sazrevanju i pristupanju umetnosti iz više različitih uglova – „The Journey“ je više od klasične produkcije elektronske muzike. Pored preovladavajućih disko sintova, atmosferu stvara i pregršt raznoraznih instrumenata kao i izoštren fokus na vokalima koji dokazuje da je Folamour pre svega elegantni kompozitor. Ovakav pristup stvaralaštvu i album kao delo ostaviće dubok trag u svetskoj biblioteci muzike i pronaći mnogo ušiju koje će uživati u poletnom i melanholičnom zvuku.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten