headroom rec. izdanja koja ste možda propustili tokom leta

Novootvoreni label headroom rec. do sada broji 6 izdanja, single i EP. Startovao je laganom ambientom numerom ‘’Saltly Way’’ sada već etabliranog mladog DJ-a i producenta Lutona, dok je drugo izdanje potpisao veliki talenat Luka Vuković sa trakom pod nazivom ‘’Jazz In Times Of Conflict.

Treće izdanje headroom rec. potpisuje beogradski producent Neutron. On se ovim izdanjem se osmelio da krene novim putem i dosegne nove nivoe.

‘’Underwater Sequence’’, kao i sam naziv istražuje vizije futurističkog “podvodnog društva” elektronske muzike. Ritmički razigran i zvučno ukorenjen u estetici zvukova iz Detroita kasnih 80-tih, ovaj EP koristi svež machine funk, koji obezbeđuje legendarni 808, živahne sintisajzerske i žičane aranžmane i 303 koji prati bas i gornju melodijsku liniju. Neutron u prvoj traci zaranja duboko u vodu, stvarajući veoma melanholičnu atmosferu, dozvoljavajući maloj količini svetlosti da prodre u dubinu. Nakon toga isplivava u “Surfing on Acid” u svetlost iznad vode, da bi se ponovo vratio u mračne dubine.

Četvrto izdanje headroom rec. online je od jula tekuće godine sa Layzie-jem na kormilu.

Srce ove trake je izražen ritam, koji generiše toplotu i zagreva ceo soundsystem. Ekspresivna gudačka sekcija začinila je traku melanholičnim osećajem koji nas u momentu očarava. Zadivljujući arpeđi dočaravaju sliku udaljene zvezde koja blista na nebu. Layzie nas vodi duboko u kosmos. Kako pesma dostiže svoju kulminaciju i polako počinje da bledi u vakuumu, čujemo deliće filtriranog acid-a koji bledi.  Ova pesma je idealna za polako usporavanje na dancefloor-u nakon špica žurke uz svoje jake elektro/tehno i haus korene.

Sa jednim jasnim i samouverenim stavom, Moodykid nas vodi u savršen beg na petom izdanju headroom rec.

U pravom smislu reči ‘trip’, ova traka zaista zvučno oslikava iskustvo izmenjene svesti na jedan fin način. Neka vas zvuci gitare koja malko kasni polako uvuku na svoj specifičan način u ritam, dok dopuštate muzici da vas odvede na jedan beskrajan put. Proširite svoju svest i dozvolite da vas ovaj zabeleženi kreativni trenutak odvede u pravi trans uz puno uživanja.

Headroom rec. možete podržati slušanjem izdanja na streaming platfromama (Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal itd.) ili kupovinom na Bandcamp-u, Beatport-u itd.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten