Techno vizionarka Ellen Allien vraća se u Beograd

Ellen Allien, renomirana vizionarka i ikona berlinske techno scene, vraća se u Beograd 15. decembra. Ovog puta će zajedno sa Shaleen zavladati Hangarom Stage 3 u Luci Beograd.

Ograničen kontingent ulaznica po promo ceni od 1390 rsd je u prodaji onlajn putem Cooltix platforme.

Ellen Allien je ne samo jedna od najprepoznatljivijih umetnica svoje generacije, već i ključna figura koja je učestvovala u oblikovanju savremene techno kulture. Njen tridesetogodišnji doprinos elektronskoj muzici, posebno techno žanru, je neizmerno značajan, zbog čega je često opisivana kao „kraljica berlinske techno scene“.

Ellen Allien Boiler Room Ibiza DJ Set

Početkom devedesetih, nakon putovanja u London gde je otkrila čari elektronske muzike, vratila se u rodni Berlin i postala rezident u kultnim klubovima Tresor, Bunker i E-Werk. Ellen Allien je takođe vodila emisiju Braincandy na radiju Kiss FM, a osnovala je i istoimenu izdavački kuću. Godine 1999. stvorila je čuveni lejbl BPitch Control koji je postao poznat po otkrivanju talentiranih producenata i umetnika, među kojima su Paul Kalkbrenner, Modeselektor, Apparat i Ben Klock. Takođe, 2019. godine pokrenula još jednu etiketu pod nazivom UFO Inc.

Ellen Allien je oblikovala i razvila globalnu elektronsku scenu onakvu kakvu je danas poznajemo. Njen inovativni pristup muzici i dalje pomera granice žanra. Poznata je po organizovanju „We Are Not Alone“ žurki u Berlinu, kao i u gradovima širom sveta.

Njen deseti album „AurAA, objavljen u junu 2020. godine, donosi širok spektar energičnih techno kompozicija inspirisanih rejvom, uz prepoznatljiv zvuk koji karakterišu visoko-oktanski ritmovi i korišćenje vokala sa neodoljivim ritmovima i gruvom. Njeno najnovije izdanje „Dance and Kill, u saradnji sa italijanskim darkwave synth triom Ash Code, predstavlja fuziju melanholičnog synth popa, dark synthwave-a i brutalnog techna.

Osim toga, Ellen Allien je usmerila svoje kuratorsko umeće u opsežnu kompilacijsku seriju koja nosi ime po njenim zabavama „We Are Not Alone“, okupljajući talentovane berlinske andergraund producente.

Njen angažman u umetnosti i inovacijama čini je istinskom ikonom elektronske muzike i kreativnom silom koja i dalje inspiriše nove generacije umetnika širom sveta.

TTT X HÖR – Ellen Allien

Shaleen, umetnica inspirisana toplinom analognog zvuka, oduševljava publiku puštajući svoje setove isključivo na vinilima. Njen muzički izraz duboko je prožet duhom devedesetih, koji maestralno spaja sa modernim i uzbudljivim elementima.

Osim svoje izvanredne muzičke veštine, Shaleen je i rezident na događajima „We Are Not Alone“, gde donosi posebno iskustvo publici na danceflooru, a nastupala je i u prestižnim klubovima poput Berghaina i Tresora u Berlinu, E1 u Londonu i Radiona u Amsterdamu.

Njen debi EP, objavljen 2020. godine, označio je početak producentske karijere. Usledila su izdanja na turskoj etiketi Primus i njujorškom lejblu Whirlwindtraxx, dok je njen singl za kompilaciju „We Are Not Alone“ dodatno potvrdio Shaleenin muzički uticaj.

Shaleen | HÖR 2023

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten