JOHANNES BRECHT NA LET’S MIX IT! FESTIVALU 23. FEBURARA!

“Da, ovo će biti moj prvi nastup u Srbiji, i vrlo sam uzbuđen što ću imati priliku da puštam tu.”

Za Johannes Brecht-a važi pravilo da je ceo život proveo u muzici. Od malih nogu je počeo da pravi svoj studio i za njega nije postojala alternativa kada je u pitanju karijera. Ovaj nemački producent i DJ je danas sastavni deo najtraženije Diynamic ekipe, a vi ga premijerno možete čuti u okviru Let’s mix it! festivala u četvrtak, 23. feburara, na Gain stage-u.

Kombinacijom suvog talenta i svestranog muzičkog obrazovanja, za kratko vreme se izdvojio na muzičkoj sceni i stekao reputaciju zvezde u usponu. Nastupajući za velika muzička imena širom Nemačke, Johannes Brecht je postao poznat muzičkom svetu i pre nego što je postao DJ. Ljubav prema muzici javila se jako rano, pa je sa pet godina počeo da pohadja časove klavira, dok je kasnije otkrio strast prema džezu i na fakultetu u Stutgartu studirao bas gitaru. Nakon studija, ostao je na fakultetu kao dizajner zvuka i imao nekoliko turneja po Evropi i Aziji kao dzez muzičar. Vremenom se posvećuje produkciji, a 2013. se prvi put pojavljuje na sceni sa projektima koji su svojim uspehom potvrdili Brechtov kvalitet. Prepoznatljiv je po svojim dubokim, emotivnim melodijama i inovacijama kojim podržava takozvani “zvuk buducnosti”. Zbog te muzičke raznovrsnosti i svestranosti, Brechta ne mozemo ograničiti jednim žanrom. Zaslužan je za sve muzičke aranžmane Henrik Schwarz-ovog “Instruments” albuma za Sony Classical. Kada je čuo njegovu produkciju, Henrik Schwarz je odlučio da ponovo aktivira svoju etiketu Sunday Music i izda Brecht-ov “Holla” EP u januaru 2013.Johannes Brecht je mladi producent koji se svojim talentom i muzičkim znanjem i iskustvom ističe i najavljuje kao veliko ime svetske muzičke scene budućnosti. Trenutno radi na novom projektu sa nemačkim avangradnim bubnjarom po imenu Christian Lillinger gde piše muziku za orkestar.

Te festivalske večeri Johannes Brecht deliće stage sa Cid Inc-om i Henry Saiz-om, dok će domaću podršku pružiti Bokee.

Ostalih dana LET’S MIX IT! festivala možete uživati u nastupima izvođača BLTS (Martin Buttrich, Matthias Tanzmann i Davide Squillace), Cabanne, Francesca Lombardo, Henry Saiz (live), iO (Mulen), Isolee (live), Janeret, Johannes Brecht, maeve showcase (Mano Le Tough, The Drifter i Baikal), Sonja Moonear i Varhat, a domaći line up čine Alexandar Ivković, Bokee, Marko Vuković, Luka Vuković b2b Ivan Radojević, Mene i Miovan Stojanović b2b Dušan Lazović.

Let’s mix it!

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten