Gramophonedzie Live Experience: „Uzbuđeni smo zbog nastupa u Belexpocentru i drago nam je što ćemo svirati sa Gramatikom“

Tvoj put od di-džeja do benda, kako si došao na ideju da oformiš bend, budući da si se od početka karijere bavio elektronskom muzikom? 

To je došlo nekako prirodno, bend je i dalje baziran na elektronskoj muzici. Posle petnaestak godina bavljenja di-džejingom sam došao do trenutka kada sam ostao bez izazova. Volim nove stvari prvi da probam ili pustim, nove žanrove i podžanrove elektronske muzike. Sa di-džejingom sam osetio da sam malo sputan i da tehnologija danas omogućava mnogo više. Tako da je fuzija moje produkcije i “živih“  muzičara bila logični epilog. Sa druge strane sam se posle 4-5 godina konstantnih svetskih turneja umorio da budem sam, ljudi ne vide drugu stranu internacionalnog di-džejinga gde ste konstantno u putu i po aerodromima i avionima, hotelima, zapravo tih 2-3 sata kada puštate muziku u klubu ste okruzeni ljudima, sve ostal čini samoća. Zbog toga sam želeo sve da promenim i da se okružim ljudima, muzičarima i da malo razmenjujemo energiju. 

Po čemu je karakterističan nastup sastava Gramophonedzie Live Experience?

Nemamo standardnu playlistu kao ostali bendovi, nego je sve stvar trenutka, zapravo to je nešto što je ostalo od di-džejinga. Takodje ima dosta improvizacije, malo ponekad na nastupima džemujemo usred svirke, zabavljamo se.

Koji vaš nastup vam je ostao u pamćenju kao najupečatljiviji i zašto?

Schengen fest u Sloveniji i nastup u Cafe de Sol u Somoboru, tada smo još uvek oblikovali bend i sa te svirke sam izvukao par loopova i napravio par pesama.

Vaši fanovi su jako nestrpljivi da saznaju šta planiarte. Neki novi projekat, nov album, ili saradnja?

Trenutno radimo na albumu, nadam se da će biti gotov za koji mesec i da će izaći sledeće godine. Malo kasnimo sa albumom, ali tu sam i ja nov i snimanje i ceo proces stvaranja je potpuno drugačiji od onog na šta sam navikao.

Publika se jako raduje vašem nastupu, recite nam šta možemo da očekujemo od vas 23. novembra u Belexpocentru?

Veoma smo uzbudjeni zbog nastupa jer dugo nismo svirali u Beogradu, takodje nam je veoma drago da sviramo sa Denisom, Gramatikom, jer ga izuzetno cenimo kao muzičara i naši stilovi i razmišljanje oko muzike su slični.  Izvešćemo premijerno i tri nove pesme, koje su ovaj put skorz autorske, do sada smo uglavnom izvodili live verzije mojih numera i kombinovali ih uz jazz, funk i hiphop.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten