Nordijski Elektro Sastav Gus Gus posle deset godina ponovo u Beogradu

– Dan kasnije, na istom mestu, nastupiće planetarno popularni di-džej i producent Sasha –

Koncert jednog od najatraktivnijih elektro sastava GusGus i nastup planetarno popularnog di-džeja i producenta Sasha-e, obeležiće drugu nedelju decembra kada je reč o muzičkim dešavanjima u Beogradu. Nordijski dvojac ponovo će se naći pred beogradskom publikom posle deset godina u petak 8. decembra u Hangaru kod luke Beograd (Knežopoljska 3), a na bini će im se pridružiti eksperimentalni duo Karpov Not Kasparov iz Bukurešta, kao i domaći Chorbika i MKDSL. Dan kasnije, na istom mestu, legendi progresivnog zvuka pridružiće se talentovani Theo Kottis, kao i domaći di-džejevi Bokee i Coeus.

GusGus su poznati po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji tehna, trip hopa i hausa, u

spešno ukomponovanoj s drugim muzičkim žanrovima. Sarađivali su sa mnogim velikanima elektro i pop scene, poput Bjork, Roisin Murphy, Depeche Mode i Sigur Ros, kao i sa legendarnim Ian Brown-om, na pesmi „Desire“. Bend je nastao 1995. godine na Islandu kao umetnički kolektiv. Tokom više 

od 20 godina karijere izdao je devet studijskih albuma, a poznat je po hitovima „David“, „Arabian Horse“, „Over“, „Obnoxiouslysexual“ i drugim. Album pod nazivom „Lies Are More Flexible“ biće objavljen uskoro, a beogradska publika će među prvima imati priliku da uživo čuje nove pesme.

Karpov not Kasparov, rumunski duo kojeg nazvaju istočnjačkim GusGus-om, svoje muzičkostvaranje bazira na principu pravila i strategije šahovske igre. Njihov nastup u formi eksperimentalnog live-a, koji prožimaju orijentalni tonovi, čini ih veoma interesantnim sastavom.

https://www.facebook.com/events/1062698353861413/

Sasha, superstar među di-džejevima, u karijeri dugoj 30 godina, tokom koje je konstantno na samom vrhu predstavnika progresivnog zvuka, četvorostruki je dobitnik „International Dance Music Award“ nagrade, kao i „DJ Mag“ nagrade. Takođe, nominovan je za nagradu „Grammy“ 2004. godine, a producirao je i nekoliko visoko rangiranih remiksa renomiranih imena kao što su Madonna, The Chemical Brothers i Hot Chip. Poznat je po dugogodišnjoj saradnji sa John Deegweed-om. Upravo na nedavno objavljenim nominacijama prestižnog „DJ Mag-a“, u trci za najbolji di-džej dvojac 2017. godine, našli su se Sasha i John Digweed kao b2b tandem.

https://www.facebook.com/events/359022191206109/

Karte za koncert GusGus-a 8. decembra i nastup Sasha-e dan kasnije, u produkciji „Blendera“, nalaze se u prodaji putem mreža „Eventim“ i „Gigstix“.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten