Blender di džej pult po prvi put ugošćava Charlotte de Witte i La Fleur

Dve di džej dame, mlada Charlotte de Witte i malo iskusnija La Fleur, debitovaće ove subote, pred beogradskom publikom, u Hangaru.

Charlotte de Witte trenutno je jedna od najinteresantnijih mladih nada techno scene kojoj svi predviđaju veliki uspeh u karijeri. Privatno je veoma neposredna i priirodna zbog čega se takođe izdvaja od ostalih. Iako je tek u dvadesetim godinama života, Charlotte de Witte ima pozamašno muzičko iskustvo. U di džej pult ušla je sa 17 godina, počevši sa electro zvukom, a svoju prvu opremu Pioneer DJM 700 mixer, 2 Pioneer CDJ 1000 MK3, MacBook Pro, kupila je od novca koji je dobila od osiguravajuće kuće nakon saobraćajne nesreće.

Pre nego što je postala popularna pod svojim imenom, muzička andergraund scena ju je poznavala pod aliasom Raving George sa kojim je takođe ređala dosta popularna izdanja. Ono što opisuje njenu ličnost, mladalački karakter i slobodan duh je odgovor na pitanje zašto baš naziv Raving George? Ovaj pseudonim je osmislila da bi izbegla stereotipe koji dolaze saznanjem da ste ženski di džej.

„George is a pretty reliable name. I want a ‘George’ to come fit my bathroom, to fix my car, to command my battle fleet. You can always rely on a George. A George founded the US of A, created Star Wars, sang Karma Chameleon and invented the Lean, Mean Fat-Reducing Grilling Machine. Ryan Gosling’s dog is even called George FFS. George gets shit done.“

Njeno naredno izdanje Brussels EP za izdavačku kuću NovaMute, u formi vinyla izlazi na tržište 5. Januara, a digitalni obik sačekaće svoje izdanje do 2. Februara 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=mbK1a8vDUKE&feature=youtu.be

Prva stvar koju treba znati o La Fleur je da je nikako ne treba svrstavati ni u kakve krugove ili podrazumevane odrednice. Pored samog čina miksovanja ploča koje voli, za nju taj postupak predstavlja nešto poput meditacije, način komunikacije i ekspresiju sebe drugima. Ova šveđanka sa trenutnom bazom u Berlinu, svoju karijeru započela je 2002, ali je uporedo sa di džejingom kojim se bavila noću, radila svoj primarni posao farmaceuta za koji je završila studije.

La Fleur je veoma sposobna i svestrana žena, vlasnica je Power Plant Brenda, kroz koji je spojila svoju ljubav prema muzici, modi i umetnosti. Power Plant Elements predstavlja modni brend karakterističnih odevnih stvari oštrih ivica, asimetričnih linija, seksi androgenog spoja sa krojačkom elegancijom. Njena izdavačka kuća Power Plant Records osnovana 2010. broji kvalietna izdanja artista poput Cassy, Francesca Lombardo, Ian Pooley, Art of Tones, Acid Mondays, Dana Ruh, Jasper Ryom, Justin Massei, Johanna Knutsson i naravno La Fleur.

Najavljeno je najnovije izdanje Exhaust EP za izdavačku kuću Truesoul, čije je objavljivanje zakazano za 8. Januar 2018. godine.

https://www.facebook.com/LaFleurOfficial/videos/10155959412484269/

Kao domaća podrška di džej pultu pridružuju se i dve naše neprikosnovene dame, Kristina Lalić i Nevena Jeremić.

Ulaznice za ovaj događaj možete kupiti na svim EventimGigs Tix prodajnim mestima po trenutnim cenama od 990rsd regularne i VIP 1.490rsd.

https://www.facebook.com/events/338148856609850/

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten