Blender All Stars intervju: Wise D & Kobe, Roxa i Jovan Vučetić

Ćao, momci, kako ste, uživate li u letu?

Wise D & Kobe: Da, malo uživamo pa malo radimo. Sa festivala u Bosni smo došli u Crnu Goru, na mini turneju i nastup sa Claptone-om, pa se vraćamo za Beograd na rejv u Barutani.

Roxa: Trenutno u borbi sa vrućinom, ali generalno super, hvala na pitanju.

Jovan Vučetić: Ćao, dobro sam, hvala na pitanju! Uživam i uglavnom sam pod klimom pored ovih vrućina, tako da koristim to vreme za rad na novoj muzici!

Festivalska sezona je u punom jeku. Sećate li se vašeg prvog festivala, u kakvom sećanju vam je ostao?

Wise D & Kobe: Naš prvi festivalski nastup desio se 2005. godine na EXIT festivalu, na Urban Bug Stage-u! Bila je neverovatna energija, ali naš set prekinut je pred sam kraj zbog velikog nevremena i jake kiše, pa odatle i postoji anegdota vezana za nas „Bravo momci super ste ploče vrteli, digli ste oluju!“.

Roxa: Mislim da je prvi bio na Mogrenu, imao sam priliku da čujem po prvi put Hernan-a Cattaneo-a, potom i Marka Nastića.

Jovan Vučetić: Prvi festival na koji sam otišao je EXIT, a ove godine sam imao prilike i da po prvi put nastupam na njemu, na Urban Bug Stage-u.

Da ste vi buking menadžer Blendera, kakvu biste žurku napravili i gde?

Wise D & Kobe: Letnju – Carl Cox i Joseph Capriati na Kalemegdanu, a zimsku – Jamie Jones i mi u velikom Hangaru! Hahaha!

Roxa: Archie Hamilton b2b Enzo Siragusa b2b Rich Nxt, na adi Bojani.

Jovan Vučetić: Mislim da bih se fokusirao da malo približim imena house/tech house scene domaćoj publici, naravno na dobro poznatim lokacijama za žurke u Beogradu.

Sećate li se dana kada ste rekli ‘Ok, želim da budem DJ.’ ?

Wise D & Kobe: Kao srednjoškolci zakupljivali smo prostore i organizovali žurke. Prvi put kada smo takli iznajmljene gramofone i miksetu, rekli smo TO JE TO, to želimo da radimo.

Roxa: Sećam se, bilo je to pre 8 godina kada sam prvi put stao pred mikser i plejere, veze nisam imao kako to funcioniše, ali sam se vrlo brzo zaljubio.

Jovan Vučetić: Da, to sam odlučio krajem 2016. godine.

Bavite se ovim dugi niz godina, kako je vaša porodica reagovala kada ste im saopštili da baš ovim želite da se bavite?

Wise D & Kobe: I dan danas svakodnevno dobijamo roditeljski apel „Hey kad ćete da nađete neki normalan posao i manete se toga!?“ Mi smo posao koji volimo i od koga živimo našli, i tu su naše lepe žene koje nas podržavaju i hvala im na tome.

Roxa: Nisu mislili da sam ozbiljan i dugo su smatrali da to može da bude samo hobi.

Jovan Vučetić: Mislim da nije bilo specifične reakcije, možda im je bilo malo neobično u početku ali su mi svakako pružili podršku.

Čega ste još gladni, koji ciljevi su sada pred vama?

Wise D & Kobe: Ciljeve nove stalno postavljamo, i radimo svakodnevno na njima. Ne volimo puno da ih objavljujemo, ali volimo kada ih ostvarujemo!

Roxa: Gladan sam novih destinacija, ciljevi u narednom periodu su pokretanje izdavačke kuće zajedno sa Igorom Krsmanovićem, izadavanje albuma i još svašta nešto, da ne otkrivam sada previše.

Jovan Vučetić: Glavni ciljevi su mi da postanem što profiličniji artist što se tiče izdanja, i da naravno krenem da puštam muziku što više, kako u Srbiji tako i van Srbije.

Da li više volite da puštate sa kolegama s kojima ste već radili ili je ipak uzbudljivije puštati sa nekim prvi put?

Wise D & Kobe: Svejedno, bitno je samo da je ekipa pozitivna i da se izvođači poštuju međusobno, i ne lože preterano sa bitažom ako nisu glavni izvođači te večeri.

Roxa: Više volim sa kolegama sa kojima se poznajem, nego da eksperimentišem.

Jovan Vučetić: Zavisi, ali po meni obe situacije mogu da budu podjednako uzbudljive, sve je samo stvar pripreme i sposobnosti da se napravi dobar tok muzike u toku večeri!

Vaša omiljena žurka na kojoj ste bili?

Wise D & Kobe: Cocoon Night na Ibici i Awakenings u Amsterdamu.

Roxa: Seth Troxler Love Fest 2018.

Jovan Vučetić: Teško je ovo odabrati, par žurki je ostavilo baš jak uticaj na mene.

Vaša omiljena traka ovog leta?

Wise D & Kobe: Reelow – High You Feel / Desolat.

Roxa: Unknown – Mmbl.

Jovan Vučetić: Rossi – More Luv.

A omiljeni sladoled?

Wise D & Kobe: Super pitanje, dva porodična po vašem izboru od kilogram! Stavite to u rajder da nas čeka u backstage-u hahahaha!

Roxa: Sladoled Quatro sa čokoladama.

Jovan Vučetić: Težak izbor opet.

Hoće li ostati Barutana čitava posle vas?

Wise D & Kobe: Razrdmaćemo je maksimalno, ali ostaće i te kako čitava, jer dobre i kvalitetne stvari služe, opstaju i neuništive su uglavnom.

Veliki pozdrav svima od nas i vidimo se u petak!!! ❤

Roxa: Na ovo pitanje nemam odgovor zato pozivam sve da dođu, garantujem nezaboravan provod!

Jovan Vučetić: We will see!

Ulaz na peto izdanje Blender All Stars žurke, koja će se održati u petak 16. avgusta u Barutani, je besplatan do ponoći, dok je nakon toga cena ulaznice 500 dinara.

Razgovarao Aleksa Bažalac

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten