Henry Saiz: Želim da posetim Island i Peru, skačem iz aviona i još mnogo toga

Španski di-džej, producent i umetnik poznat po lajv nastupima sa bendom – Henry Saiz, stiže u Beograd u petak 27. septembra, da zatvori šestu sezonu kultnog letnjeg kluba Barutana.

Henry Saiz je muzičar koji prevazilazi trendove i formule kako bi stvorio posebnu vrstu muzike. Kao jedan od najtalentovanijih na elektronskoj muzičkoj sceni, napravio je jedinstven put u muzičkoj karijeri dugoj preko jedne decenije, izdvojivši se specifičnim zvukom u kojem kombinuje uticaje klupske muzike i širokog spektra muzičkih stilova kao što su pop 80-ih i progresiv rok. Muzika koju je komponovao uvek je bila ispred svog vremena.

[rev_slider alias=“banner“]

Povodom ponovnog dolaska u Beograd, postavili smo mu nekoliko pitanja.

Prošlo je malo više od godinu dana od tvog prošlog nastupa u Beogradu, šta se novo dogodilo u međuvremenu? Kakva si interesantna iskustva doživeo?

Kod mene je prava ludnica, kao i obično. Dosta putujem, radim na novom lajv nastupu koji smo premijerno izveli u Buenos Arijesu pre nekoliko nedelja, kao i na mini album trilogiji „Digital Mirages“ i na još dosta stvari. Takođe, imao sam sudar sa autobusom, izvrnuo sam zglob igrajući košarku, što je moje leto učinilo zaista… zanimljivim.

Da se vratimo na trenutak na prošlogodišnji album „Human“ koji si snimio sa bendom. Šta te je inspirisalo da napraviš ovakav neverovatan audio-vizuelni projekat? Koja je pozadina tog sjajnog albuma i njegova suština?

Trebalo bi mi dosta vremena da u potpunosti objasnim sve oko albuma, ali inspiracija je bila da napravim album koji će sumirati naša iskustva i odati počast muzici bez ikakvih stilističkih ograničenja, već samo iskrena oda muzici i muzički esej na temu šta za nas znači biti čovek. Zbog toga smo putovali širom sveta da bismo ga napravili i zato smo snimili i dokumentarac o čitavom procesu pravljenja albuma.

Reci nam nešto više o „Digital Mirages“ trilogiji i planovima za budućnost.

Nakon što smo napravili takav fantastičan i produkcijski komplikovan album, želeo sam da se fokusiram na klupsku i muziku koja je prikladnija za slušanje kod kuće, dodajući detalje inspirisane „Human“ albumom. Veoma sam srećan kako se sve ostvarilo. Poslednji deo trilogije će izaći za nekoliko meseci i nakon toga ću se fokusirati na nov uzbudljiv projekat.

Imaš li neko iskustvo iz svoje karijere koje nikada nećeš zaboraviti?

Na stotine njih! Ne bih nikako mogao da izdvojim samo jedno.

Omiljeni muzičar i album svih vremena?

Pink Floyd – „Dark Side Of The Moon“

Najbolja traka ovog leta?

Verovatno moj remiks za pesmu od Billie Eilish.

Ako uzmemo u obzir da vodiš veoma zanimljiv život i da si uvek otvoren za nova uzbudljiva iskustva, šta je to što još nisi ostvario a želiš?

Želim da posetim Island, skačem iz aviona padobranom, posetim Maču Piču i Naska linije u Peruu, napravim sopstveni soj kanabisa, produciram dab album, završim svoju kuću u Lanzarotu i još mnogo toga…

Već si upoznat sa našom publikom, šta je za očekivati ovog petka?

Želim da ih odvedem na putovanje kao što se trudim svakog puta, i siguran sam da su spremni da rejvuju i polete sa mnom!

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten