Početak godine uz mračni Offel Showcase u DOTu

Prvog petka u novoj godini, 3. januara u klubu DOT očekuje nas Offel Showcase, u okviru kojeg će nastupiti talentovani beogradski techno dvojac pod nazivom brÅk, noise/dub/techno projekat raum.null, Razbibrigatechno projekat iz Kragujevca, kao i predstavnik andergraund scene – Vrag.

Mladi tandem brÅk čine Vladimir Jović i Luka Crnobrnja. Spojilo ih je zajedničko interesovanje i ljubav prema sličnom zvuku, a 2015. godine krenuli su sa back2back nastupima, težeći mračnim techno notama. Delili su klupske podijume sa imenima kao što su: Terence Fixmer, Jennifer Cardini, Red Axes, Autarkic, Zarkoff, Thomas Jackson, MKDSL, Banda Panda, Chorbika, As Smooth As, DJ Flip. Njihovi setovi u sebi nose uticaje raznih muzičkih žanrova, od funk-a, disco-a, downtempo-a, house-a i electro-a, pa sve do wave-a, ambient-a, noise-a i drone-a. Možda ste ih slušali i u blažim, mističnim i pomalo drugačijim varijantama elektronike, kroz njihov drugi projekat – BTCHN.

Raum.null je projekat formiran 2012. godine, sa ciljem stvaranja kontemplativnih okruženja. Site-specific audio-vizuelnim nastupima na legendarnom Ars Electronica festivalu u Lincu, u Austriji izgradili su specifičnu poetiku talasa auditivnog i vizuelnog nojza blisko povezanu sa kritičkom upotrebom kako novih tako i zastarelih alata i procedura. Raum.null di-džej setove izvodi Dobrivoje, dizajner zvuka iz Beograda. Karakteriše ih hipnotički pulsirajući techno, dizajniran tako da direktno utiče na percepciju ritmičkih struktura.

https://soundcloud.com/dobrivoje

Razbibriga je Miloš Grebović, producent koji je nakon samo godinu dana predane produkcije, jednu od prvih traka objavio za lejbl Mord. Nova izdanja i remiksi izlaze za Overdraw, Genesa Records, Abyss i njegovu etiketu Promena, koji su privukli pažnju poznatih di-džejeva poput: Ancient Methods, Paula Temple, Rebekah, NX1, Cristian Varela, Henning Baer.

Vrag je mladi di-džej iz Beograda koji je baziran na andergraund techno zvuku, od dub techno-a, industrial-a, EBM-a, punk techno-a i post industrial zvuka. Kao idejni tvorac Offel koncepta, ovaj mladić se trudi da izrazi svoje emocije i percepciju, kroz andergraund zvuk kao način života.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten