Roxa za CDE: Spremam prvo izdanje na svojoj etiketi

Predstavnik mlađe generacije domaće elektronske scene, Roxa, prepoznatljiv je po jedinstvenom stilu – fuziji tech house i techno zvuka, koji nailazi na sve veću podršku publike. Nastupao je širom regiona, a stejdž je delio i sa velikim imenima svetske elektronske scene poput Stephan-a Bodzin-a, Marco-a Faraone-a, Deborah-e De Luca-e, MatadoraYaya-e, Blondish, Lehara i mnogih drugih. Pored di-džejinga, Roxa se intenzivno bavi i produkcijom, a svoj prvi EP „Gorilla Groove“ objavio je za rusku izdavačku kuću Baikonur Recordings, koji su podržali Jamie JonesPaco OsunaDarius SyrossianLatmun. Njegov single koji izlazi za Minimalism Records podržali su Joseph CapriatiMarco CarolaLuigi MadonnaPopof.

Povodom njegovog otvaranja ovogodišnjeg Central Dance Event-a, postavili smo mu nekoliko pitanja.

Artist, album, pesma koji su obeležili 2019? Nešto od muzike što se često vrtelo na tvojim plejlistama u toku ove godine…

Po mom mišljenju artist koji je obeležio tekuću godinu je Kirik. Izdvojiću njegov traku „Mammy Blue“ koja je za kratko vreme postala planetarni hit. Stvar koja je obeležila 2019. za mene je recimo Harrison BDP – „Watching The World Go By“. Dok su trake koje su se često vrtele u mojim setovima ove godine: Shaolin Fantastic – „Kindness“, Barut – „Tiema Azul“, Alexis Cabrera – „Inesperado“.

Ispričaj nam jedno iskustvo iz 2019. koje nikada nećeš zaboraviti.

Ne bih mogao samo jedno iskustvo da izdvojim u 2019. ali recimo reakcija publike kad sam završio set na Naissus Festivalu. Zaista magično iskustvo.

Omiljeno piće kojim nazdravljaš za Novu godinu?

Rakija dunja, a ako nema dunje, onda može i neka druga, haha.

Koju pesmu bi želeo da čuješ u novogodišnjoj večeri, u ponoć? A koju bi voleo da pustiš u ponoć, a ne možeš?

Naravno da bih želeo u ponoć da čujem Tiginu pesmu „You Gonna Want Me“ a voleo bih da pustim neizdatu traku od Igora Krsmanovica – „Utopia“. Jedva čekam da izađe, čovek je napravio bombu, a nije ni svestan još uvek.

Novogodišnja odluka koju stalno donosiš a nikada ne ispuniš?

Da se uozbiljim hahaha.

Omiljena party destinacija? Ili omiljena žurka na kojoj si bio ove godine?

Nemam omiljenu party destinaciju, ali bih izdvojio neke destinacije na kojima sam radio, a koje su mi obeležile ovu godinu: Split, Sarajevo, Kumanovo, Naissus Fest, Ada Bojana.
Kada je reč o omiljenoj žurci, nezahvalno bi bilo da izdvojim jednu, ali kada bih morao, neka to bude Ben Ufo na Love Festu.

Kojeg di džeja/producenta bi izdvojio kao onog sa kojim je najbolje zabavljati se?

Uh, teško pitanje. Neka to bude DJ Jock, imao sam priliku sa njim da partijam i u Beogradu i u Splitu i definitivno smo sjajan tandem, haha.

Koji su tvoji planovi za 2020? Planovi za 2020. jesu da se uozbiljim. Hahaha šalim se. Plan mi je da objavim što više svojih traka na kojima sam radio tokom cele godine, a trenutno imam oko 20 traka koje su neizdate. Takođe, s obzirom da sam pokrenuo vlastitu etiketu Plod, spremam prvo izdanje koje će izaći početkom godine, a na njemu će se naći imena domaćih, ali i stranih producenata. Svakako, svašta novo i interesantno sam spremio za narednu deceniju.

Šta bi poželeo svojim fanovima/klaberima u narednoj godini?

Svojim fanovima bih poželeo da budu srećni, zdravi i uspešni, kao i to da u novoj godini više podržavaju domaće artiste, jer se iskreno trude, a neretko su za klasu bolji od gostiju iz inostranstva – jedino na taj način može scena da nam napreduje.

Šta želiš od Deda Mraza i da li smatraš da si bio dovoljno dobar ove godine, da bi to dobio?

„Ja sam tražio od Deda Mraza da se u novoj 95-oj godini ne prolije ni jedna dečja suzica na svetu ali sam poručio isto tako i nekoliko bizarnih sado mazo avantura“ hahahha.
Od Deda Mraza sam poželeo da još više radim u 2020-oj, što u vidu nastupa, što u vidu izdavanja muzike. E sad, on zna da li sam bio dobar ili ne. Ukoliko neko zna Dedu – neka kaže neku lepu reč.

Šta za tebe znači Central Dance Event?

CDE za mene, sad već tradiocionalno, predstavlja šansu da čujem najaktuelnije strane i domaće izvođače, kao i idealnu priliku da se na najbolji mogući način pozdravim sa tekućom godinom.

Da li našoj publici spremaš nešto specijalno i šta možemo očekivati od tvog nastupa na CDE 2020?

Naravno da spremam nešto neočekivano za ovaj CDE i bukvalno odbrojavam dane do 27. decembra. Moram da istaknem da mi je velika čast što sam deo ove priče, jer to potvrđuje da sam na dobrom putu i da me publika podržava i prati.
Fun fact je da sam prošle godine zatvorio CDE posle Marike Rosse a ove godine radim otvaranje festivala.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten