Blender predstavlja Easy Tiger žurku sa Sonjom Moonear i Markom Nastićem

Dve godine nakon prethodnog nastupa, minimal i tehno legenda, Sonja Moonear, vodeće ime svetske andergraund elektronske scene i nosilac laskavog nadimka „ženski Villalobos“, vraća se u Barutanu, u petak 12. juna, kada će nastupiti sa Markom Nastićem, jednim od najvećih izvođača, kada je reč o domaćim tehno di-džejevima i producentima.

Jedna od tri najtraženija ženska svetska di-džeja, Sonja Moonear, ponovo dolazi u Beograd, da demonstrira stapanje suptilnog minimala i moćnog tehno gruva i zabavi klabere svojim autentičnim setom i zavidnim veštinama miksanja, uz eklektični ukus i kolekciju ploča na kojoj se može pozavideti. Sa sobom uvek na put nosi gomilu ploča jer kaže da nikada ne zna šta da očekuje, te se u njenom koferu može naći svašta. od ambient hausa i tehna do izdanja sa fanki i soulful zvukom.

Ulaznice su  u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, po promo ceni od 890 dinara za regularne karte i 1390 dinara za VIP.

[rev_slider alias=“banner“]

Rođena među švajcarskim Alpima, Sonja Moonear,prvi kontakt sa muzikom imala je već u svojoj četvrtoj godini, kada je počela da svira klavir, koji je kasnije, uz klasičnu muziku i studirala na muzičkoj akademiji. Osim studija klasične muzike, Sonja je bila u potrazi za drugim stilovima. Nakon što je završila studije, odlučila da klavir zameni gramofonima i kupi dram mašinu Roland R8.

Često ispred svog vremena, kao velika obožavateljka David-a Bowie-ja i Depeche Mode-a, u kasnim osamdesetim, Sonja se infiltrirala u ženevsko i nemačko klupsko podzemlje i zaronila u vrtlog elektronske muzike.

Njena klupska iskustva počela su ranih devedesetih, a kasnije, kada se aktivno uključila u scenu, stil je izgradila u klubovima kao što su Panorama Bar, Fuse, Amnesia, Fabric, kao i na drugim kultnim lokacijama.

Saradnja sa velikim imenima elektonske muzike, poput Ricardo-a Villalobos-a, Luciano-a i Miss Kittin, koji su prepoznali njen talenat, doneli su joj svetsku slavu. Od 2002. godine učestvuje u sve ambicioznijim projektima, pa je započela inostranu karijeru, otputovavši u Tokijo, a ubrzo su njene muzičke mikseve puštali od Brazila, Nemačke do Švedske.

Ova ženevska umetnica se ne može olako kategorizovati. Njeni setovi uvek odražavaju njene mnogobrojne umetničke ideje i veliku kreativnost, zbog kojih ona konstantno redefiniše svoj stil. Sonjina muzika predstavlja dip/minimal/tek forme, uvek začinjena egzotičnim i neuobičajenim komadima koje pažljivo bira kao strastvena kolekcionarka. Čuvena je po besprekornim tranzicijama, a među publikom je posebno popularna njena veština stapanja suptilnih minimal i tek traka sa sirovim gruvom i energijom tehna.

Sonjin specifičan ukus zaslužan je i za priču etikete Ruta 5, čiji je cilj predstaviti izvođače koji ne pripadaju američkoj ili nemačkoj dominantnoj tehno sceni, a mnogi od njih izlaze iz standardnih klupskih okvira. Osim toga, Sonja ima i stalan posao na TV stanici RTS, gde radi audio produkciju za kratke filmove, muziku za dokumentarce i špice itd. Svoju nepogrešivu selekciju koristi i na tom poslu već skoro dve decenije, a kaže da ga vrlo uspešno balansira sa di-džejingom.

Sonja organizuje razne žurke po Švajcarskoj kao i sve popularniji Kiss Me festival, a prošle godine imala je zapažene nastupe na vijetnamskom Epizode festival, kao i na najvećem tehno festivalu na svetu – nemačkom Time Warp-u.

Marko Nastić, di-džej i producent sa preko 20 godina uspešne karijere iza sebe, jedan je od najaktivnijih domaćih di-džejeva u inostranstvu. Tokom devedesetih Nastić je postao sastavni deo svih važnih elektronskih događaja u Beogradu i Srbiji. Već do svoje 25. godine delio je di-džej pult sa zvezdama svetske elektronske scene kao što su Carl CoxSven VathRichie HawtinMarco CarolaKevin SaundersonGreen VelvetAdam Beyer i mnogim drugima. Osnovao je prvu srpsku techno izdavačku kuću pod imenom Recon Warriors, u okviru koje je formirao još dva lejbela – Recon Light i Traffica.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten