Central Dance Event 2022 – Day 3 – Repriza Nove godine

Treće večeri Central Dance Eventa 2022, za Reprizu Nove godine u novom Hangaru Luke Beograd, nastupiće Joris Voorn koji predstavlja epicentar holandske elektronske scene i pozicionira andergraund haus i tehno na globalnoj muzičkoj mapi, pionirka palestinske tehno scene Sama’ Abdulhadi i AmyElle koja pripada novoj generaciji britanskih haus di-džejeva. Domaću podršku pružiće im harizmatični di-džej par Marko Vuković i Joma Maja koji svoj entuzijazam uvek prenose i na plesni podijum.

Joris Voorn je 2003. godine osvojio nagradu za najtalentovanijeg di-džeja u Holandiji, dok je 2009. godine je objavio numeru „Sweep The Floor“ koja je napravila potpuni preokret u njegovoj karijeri i proglašena je za najbolju pesmu te godine na Ibici, čime je istorija elektronske muzike otvorila vrata ovom izvođaču. Ovaj apsolutni klupski hit i himna Ibice ubrzo je Jorisu omogućila mnogobrojne festivalske i klupske nastupe, kao i priliku da svoj talent i specifičan odabir muzike predstavi publici širom sveta.

Jorisov album „Nobody Knows“ proglašen je za najbolji elektronski album 2014. godine od strane američke Billboard top liste. Pre dve godine objavljen je njegov četvrti studijski album „Four“, na kojem je sarađivao sa svojim sa herojima – sastavom Underworld, britanskim trip hop bendom HÆLOS, južnoafričkim pesnikom Lazarusman-om i holandskim pijanistom Michiel-om Borstlap-om.

Jorisov doprinos elektronskoj muzici je nemerljiv jer kroz svoju afirmaciju istovremeno je afirmisao elektronsku muzičku scenu holandske metropole, koja je epicentar techno zvuka. Malo je izvođača koji definišu muzičku scenu Amsterdama više od Jorisa.

Čest je gost velikih klubova na Ibici poput Ushuaïa i Amnesia, te hedlajner velikih svetskih festivala kao što su Parklife u Mančesteru, Movement u Detroitu, Ultra u Majamiju, Eclectica u Njujorku, BPM u Meksiku, Mysteryland u Amsterdamu i Tobacco Dock u Londonu.

Samin cilj je oduvek bio da Palestinu pozicionira na svetskoj muzičoj mapi, te s ponosom nosi titulu nezvanične kulturne ambasadorke Palestine u svetu. Uspon Same’ Abdulhadi na poziciju jedne od prvih palestinskih di-džejeva koji su se probili na svetsku scenu vuče korene iz Bejruta, gde se istakla kao član rastuće lokalne tehno scene. Njeni setovi, iako ukorenjeni u brzom, prodornom tehnu, vrlo su istaknuti i definisani, a obuhvatajući širok spektar zvukova. Svoju muziku opisuje kao „berlinski tehno“, ali je ona doživljava „na libanski način“.

Nakon studija audio inženjeringa na SAE u Londonu i rada u filmskoj i muzičkoj industriji, di-džejing postaje njen fokus, te je 2018. godine nastupila na Fusion festivalu i Sziget festivalu. Njen Boiler Room set, koji broji više od osam miliona pregleda na YouTube-u doneo joj je globalnu popularnost i prikazao njene talente široj zajednici elektronske muzike. Ovaj Boiler Room set doneo joj je osim popularnosti čak 40 bukinga za samo jedan dan.

Samino ime steklo je veliko međunarodno priznanje zbog njenog pozitivnog pristupa pokušajima da promoviše pokret elektronske muzike na Bliskom Istoku. Tokom karantina učestvovala je u važnim strimovima za Beatport, Monegros i mnoge druge projekte koje podržava. U toku snimanja jednog od setova za Beatport, uhapšena je krajem decembra 2020. godine, zbog optužbi za skrnavljenje svetog mesta. Njena rezidencija na Beatportu pomaže otkrivanju skrivenih muzičkih talenata na potezu od Egipta do Irana.

Pod svojim imenom letos je debitovala izdanjem „Reverie“ koje je izašlo za novu izdavačku kuću Circoloco – kompilaciju u partnerstvu sa Rockstar Games. Sama’ jetakođe remiksovala Jane’s Addiction i vokale Jima Morrisona, što je objavljeno 1. januara dok je još bila u zatvoru.

Četvorodnevni novogodišnji maraton Central Dance Event 2022 biće održan od 30. decembra do 2. januara u Hangaru u Luci Beograd uz nastupe svetskih zvezda elektronske scene kao što su Amelie Lens, Hot Since 82, Umek, Joris Voorn, Yousef, Sama’ Abdulhadi i AmyElle. Njima će se pridružiti postava najboljih i najtraženijih domaćih izvođača među kojima su Marko Nastić, Dejan Milićević, Ilija Đoković, Lea Dobričić, Andrew Meller, Marko Milosavljević, IDQ, Kid Kimi, Marko Vuković, Joma Maja, Groovyman, Mina Poznanović i The+.

Bezbednosni protokol ulaska na Central Dance Event 2022

U skladu sa važećim epidemiološkim merama u Srbiji, događaju će moći da prisustvuju posetioci koji poseduju Digitalni zeleni sertifikat, što znači da su vakcinisani ili su preležali covid-19, kao i oni koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test.

Organizatori događaja su za sve kupce ulaznica obezbedili testiranje brzim antigenskim testom, po promo ceni od 500 dinara, od srede 29. decembra, u laboratorijima Aqualaba širom Srbije. Spisak svih laboratorija nalazi se na linku.

Veoma ograničen broj kompleta za CDE 2022 je u prodaji po ceni od 4990 dinara za parter i 5990 dinara za VIP galeriju. Dvodnevne ulaznice za CDE 2022 mogu se nabaviti po ceni od 3490 dinara za parter i 4490 za VIP galeriju. U prodaji su takođe i jednodnevne ulaznice po ceni od 1890 dinara (parter) i 2390 dinara (VIP) za prvo veče; 1890 dinara (parter) i 2390 dinara (VIP) za doček Nove godine; 1790 dinara (parter) i 2290 dinara za reprizu Nove godine i 1790 dinara (parter) i 2290 dinara za poslednje veče novogodišnjeg maratona. Sve ulaznice mogu se kupiti onlajn putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten