Central Dance Event 2022 – Day 2 – Doček Nove godine

Druge večeri Central Dance Eventa 2022, za Doček Nove godine u novom Hangaru Luke Beograd, nastupiće Umek, balkanska ikona tehna i jedan od najvećih regionalnih izvođača svih vremena. Međunarodno priznat di-džej i producent, sa karijerom dugom skoro tri decenije, Umek je jedan od miljenika beogradske publike i poznat po hitovima kao što su „Lanicor“ i „Posing As Me“. On je neko je zaslužan za popularizaciju elektronske muzike na ovim prostorima. U najluđoj noći uz „oca slovenačkog tehna“ nastupiće apsolutne legende lokalne elektronske scene Marko Nastić i Dejan Milićević, Marko Milosavljević – strastveni kolekcionar ploča i jedan od omiljenih di-džejeva klupske publike, predstavnik mlađe generacije Kid Kimi – di-džej koji briše žanrovske granice i Groovyman – jedan od osnivača dua Gramophonedzie.

O muzici koju je spremio za našu publiku u novogodišnjoj noći i nastupima u Beogradu Umek kaže:

„Puštaću tehno kao i uvek, predstaviću neke nove stvari, moju neizdatu muziku i dosta novih izdanja sa moje izdavačke kuće 1605. Obećavam da će biti dosta dobre muzike! Svaki put kada sam u Beogradu, uvek je odlično! Sećam se kada sam pre 15 godina nastupao za Srpsku Novu godinu, svirao sam sa Markom i Dejanom, kao i sada. Nadam se jednoj još boljoj reprizi te žurke.“

Kada je reč o muzici koju privatno sluša, drugim projektima na kojima radi i tehnu kao žanru koji je globalno popularizovan, Umek je izjavio:

„Slušam u poslednje vreme dosta elektra i radim puno elektra kroz moj drugi projekat Zeta Reticula. To mi pruža više mogućnosti za melodije, jer ako radiš tehno sa melodijama onda se nekako brzo ode u komercijalu. Sa Zeta Reticula alijasom mogu da objavim sve moje mekše osećaje u muzici.

Tehno je uvek takav da kada ode previše u mejnstrim, odmah s druge strane ode i u andergraund. To se već sada događa, jer uvek ide u dva smera. Mračni, sirovi tehno za andergraund populaciju, a s druge strane peack time tehno koji ja sviram i koji je malo komercijalniji. Tehno uvek ima odgovor na mejnstrim i uvek se nekako bori sa tim.“

Legendarni Umek odgovoran je za stvaranje elektronske scene u rodnoj Sloveniji, isprva kroz organizovanje ilegalnih rejvova. Kasnije je prepoznat kao jedan od najtraženijih izvođača svetskog ugleda i svojevrsni ambasador tehno zvuka. Probojem na globalnu scenu, Umek je definisao slovenački tehno zvuk i širom sveta postao poznat kao „otac slovenačkog tehna“.

Davne 1999. godine osnovao je tehno lejblove Recycled Loops sa kolegom Valentinom Kanzyanijem, kao i i Consumer Recreation. Tri godine kasnije napravio je podlejbl Earresistible Musick, dok je 2007. godine pokrenuo veliku izdavačku kuću 1605.

Na Beatportovoj dodeli nagrada 2010. proglašen je najboljim tehno izvođačem, dok je 2013. godine na EMPO dodeli nagrada odneo istu titulu. Na International Dance Music Awardsu osvajao je priznanja za najbolju tehno numeru, kao i tehno i tek haus izvođača. Objavljivao je singlove i remikse za Spinnin’ Records i Ultra Records, ali se 2015. godine vraća svojim korenima i mračnijem tehno stilu, kao i svom alijasu Zeta Reticula. Od tada muziku objavljuje uglavnom na svom lejblu 1605, za koji izdaju i DJ RushMark KnightJoey BeltramThe Advent i mnogi drugi mladi i talentovani artisti koje Umek podržava i na taj način im pomaže da se domognu globalne di-džej scene.

Sa preko 100 nastupa godišnje, Umek koketira sa raznim formama, od andergraund berlinskih klubova, do najvećih festivala kao što su TomorrowlandAwakeningsTime WarpCreamfields ili Electric Daisy Carnival.

Četvorodnevni novogodišnji maraton Central Dance Event 2022 biće održan od 30. decembra do 2. januara u Hangaru u Luci Beograd uz nastupe svetskih zvezda elektronske scene kao što su Amelie Lens, Hot Since 82, Umek, Joris Voorn, Yousef, Sama’ Abdulhadi i AmyElle. Njima će se pridružiti postava najboljih i najtraženijih domaćih izvođača među kojima su Marko Nastić, Dejan Milićević, Ilija Đoković, Lea Dobričić, Andrew Meller, Marko Milosavljević, IDQ, Kid Kimi, Marko Vuković, Joma Maja, Groovyman, Mina Poznanović i The+.

Bezbednosni protokol ulaska na Central Dance Event 2022

U skladu sa važećim epidemiološkim merama u Srbiji, događaju će moći da prisustvuju posetioci koji poseduju Digitalni zeleni sertifikat, što znači da su vakcinisani ili su preležali covid-19, kao i oni koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test.

Organizatori događaja su za sve kupce ulaznica obezbedili testiranje brzim antigenskim testom, po promo ceni od 500 dinara, od srede 29. decembra, u laboratorijima Aqualaba širom Srbije. Spisak svih laboratorija nalazi se na linku.

Veoma ograničen broj kompleta za CDE 2022 je u prodaji po ceni od 4990 dinara za parter i 5990 dinara za VIP galeriju. Dvodnevne ulaznice za CDE 2022 mogu se nabaviti po ceni od 3490 dinara za parter i 4490 za VIP galeriju. U prodaji su takođe i jednodnevne ulaznice po ceni od 1890 dinara (parter) i 2390 dinara (VIP) za prvo veče; 1890 dinara (parter) i 2390 dinara (VIP) za doček Nove godine; 1790 dinara (parter) i 2290 dinara za reprizu Nove godine i 1790 dinara (parter) i 2290 dinara za poslednje veče novogodišnjeg maratona. Sve ulaznice mogu se kupiti onlajn putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten