Ove nedelje u Barutani od trapa do modernog elektronskog zvuka: Z++, Traumer, Mella Dee i Demuja

Ove nedelje na programu Barutane su koncert jednog od najperspektivnijih izvođača savremene regionalne trap scene Z++, gostovanje predstavnika pariske andergraund scene – Traumera i nastupi londonskog techno i house producenta i DJ-a Mella Dee-ja i austrijskog house i disco muzičara – Demuje.

Sve popularniji treper, autor i producent Z++ nastupiće u četvrtak 16. juna u beogradskoj Barutani. On je doneo nov pristup trap zvuku, odmah po objavljivanju prvog albuma „18++“ 2019. godine. Drugi album „Zauvijek“ naišao je na izuzetno pozitivne reakcije publike i kritike, a milionske preglede na video i strimin servisima beleže njegove pesme „Kabriolet“, „Ljeto već je gotovo“, „Adrenalin“, „Magija“, „Tajna“, i obrada folk hita „Crno i zlatno“.

U petak 17. juna izvrsni techno i house producent iz Velike Britanije – Mella Dee nastupiće po prvi put u Beogradu, zajedno sa austrijskim producentom moderne elektronske muzike – Demujom, a uz domaću podršku Runy-ja i Ive Arifaj.

Mella Dee je poznat po svom klupskom hitu „Techno Disco Tool“ iz 2017. godine, dok njegovu veliku kreativnost pokazuju i najnovija izdanja kao što su „Love It Or Not“ i „Whistle Posse Spangled In The Corner“ kojima dominiraju euforični vokali i klupski vajb. On je Circoloco ljubimac, a njegov Essential Mix i Boiler Room set obezbedili su mu turneje širom sveta.

Demuja je već dugi niz godina veoma ugledno ime na svetskoj klupskoj sceni moderne elektronske muzike. Dobio je priznanja od strane mnogih vodećih svetskih organizacija kao što su Mixmag, DJ Mag, Rinse FM, Feel My Bicep, Red Light Radio. Njegov zvuk se kreće između house-a, disca i electra, a može se naći na izdanjima prestižnih lejblova poput Shall Not Fade, NervousRecords, Freerange & Universal Music, dok broji preko 20 miliona pregleda samo na YouTube-u i Spotify-u. A

Predstavnik pariske andergraund scene, producent i DJ Traumer u subotu 18. juna u beogradsku Barutanu doneće svoj hipnotizirajući minimal house zvuk. Te večeri lokalnu podršku će mu pružiti Nemax i Mina Poznanović.

Ovaj predvodnik francuske elektronske scene, tvorac planetarnog mega hita „Hoodlum“, široj publici je poznat po tvrđem zvuku, dok se u njegovom opusu može pronaći sve, od minimala i microhouse-a, preko medoličnih deep hose i jazzy zvukova pa sve do beskompromisnog techna. Traumer je deo Lola ED porodice, vlasnik respektabilnog lejbla Gettraum, a njegov produkcijski talenat našao se na mnogim prestižnim izdavačkim kućama kao što su Desolat, Cocoon, Skryptöm, IRM, Sign Industry. Rezident je svog omiljenog kluba Rex u kojem organizuje čuvene žurke pod nazivom „Traumer Invites…“ na koje poziva svoje prijatelje i omiljene izvođače, dok na radiju Rinse France vodi emisiju u kojoj do izražaja dolazi njegova muzička svestranost i dinamičnost.

Poslednju nedelju juna meseca obeležiće koncert popularnog repera Vojka V, kao i trodnevni Let’s Mix It festival u okviru kojeg će prve večeri nastupiti legendarni producent i DJ Funk D’Void, Mina Poznanović i polufinalisti Let’s Mix It takmičenja, dok je drugo veče festivala rezervisano za novo lice techno industrije DESNA-u, The+ i polufinaliste Let’s Mix It takmičenja. Na zatvaranju festivala nastupiće Ilija Djokovic, Dakissa, Katalina i finalisti ovogodišnjeg Let’s Mix It takmičenja, kada će ujedno biti i proglašen pobednik ovog izdanja.

Početak jula rezervisan je za Easy Tiger Party čiji je domaćin Marko Nastić, a specijalni gost legendarni Parižanin Dyed Soundorom, deo trija Apollonia, kao i za live nastup berlinskog producenta Bena Böhmera. Do kraja sezone, Barutana će ugostiti veterana elektronske scene Nicka Warrena, kao i techno izvođače sa Drumcode etikete – Barta Skilsa i Raxona.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, i na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten