Pred premijerni nastup u Barutani, otkrivamo pet činjenica koje možda niste znali o SPFDJ

Jedna od trenutno najmoćnijih predstavnica berlinskog techno zvuka, harizmatična i ekstravagantna SPFDJ po prvi put nastupiće u Barutani ove subote, 16. jula. Redovno se pojavljuje kao ključna dama Berghainovog najsavremenijeg programa na Säule flooru, kao i u međunarodno popularnim klubovima kao što su Bassiani u Tbilisiju, Concrete u Parizu i amsterdamski De School. Uobičajeno puštajući u intenzivno visokim tempom, SPFDJ istražuje techno, acid, EBM, hardcore i trance. Njen stil je Ben UFO nazvao „potpuno nemilosrdnim“, a kojem se sve više klabera pokorava.

Pred njen premijerni nastup u Barutani otkrivamo pet činjenica koje možda niste znali o SPFDJ:

  1. Pravo ime joj je Lina Jonsson i poreklom je iz Švedske. Odrasla je u malom gradu od par stotina stanovnika. Kako sama kaže, tamo nije bilo klubova, niti mesta za izlaženje, pa bi se mladi skupljali, vozili i slušali komercijalni trance. To joj je bila polazna tačka da se zainteresuje za elektronsku muziku i razvije afinitet prema bas bubnju.
  2. Njen prvi nastup bio je SIREN launch party u Londonu 2016. godine. „Ne mogu da verujem da su bili ozbiljni nakon što su me pozvali da puštam posle pijanog radijskog b2b“, izjavila je u jednom intervjuu.
  3. Prvu tetovažu uradila je 2019. godine nakon što je nastupala u Kijevu po prvi put. U pitanju je „mlohava“ Ukrajinka sa četiri noge koju ima na ruci. Tattoo majstor koji joj je to naslikao ju je zapravo kontaktirao putem Instagrama i ponudio da joj uradi to besplatno. „On ima taj treš stil. Mislila sam – to je to, to sam ja“.
  4. Došla je u Nemačku da bi studirala, pošto je bila primljena na doktorske studije astrofizike na Potsdamu. Njen problem sa rodnim gradom i generalno Švedskom je „što su ljudi dosadni i vole da osuđuju“, a Berlin je drugačiji. Tamo se oseća kao da pripada, kako sama ističe.
  5. Kada bira trake, vodi se jednom stvari: „Imam taj filter, zovem ga „bang filter“. Pustim traku na samo sekund ili dve i to odluči da li ću joj dalje dati šansu. Naravno, ovo nije toliko efektivno i ne smem svaki put da ga koristim kada tražim novu muziku. Ali svaki put ako bas bubanj nema taj „bang“ samo ću preskočiti traku. Tako da, uslovi za traku su – moćan bas bubanj, interesantne perkusije i zarazan zvuk.

Bonus činjenica: Na njenom Resident Advisor profilu stoji opis, koji je napisao njen kolega i prijatelj Hector Oaks: „Njen Insta je obrisan zbog golotinje i uvredljivog sadržaja. Pušta techno distopiju, gaber kicks i izgleda besno, ali sa stilom. Možda se previše združi sa osobljem, popije pivo drugih izvođača, zažali zbog svega kad se probudi i zaboravi to kad krene dalje. Bukirajte na sopstvenu odgovornost.“

Ulaznice za žurku su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, i na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona, po ceni od 990 za regularne i 1490 za VIP.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten