Legenda melodičnog zvuka Lee Burridge večeras nastupa u Hangaru

Progressive legenda i jedan od najuticajnijih di-džejeva na elektronskoj sceni, Lee Burridge, nastupiće večeras u Hangaru Stage 3 u Luci Beograd. Tvorac jednog od najpopularnijeg zvuka na sceni, koji spaja house, techno i progressive, donosi svoj melodični i melanholični „All Day I Dream“ koncept u Beograd, direktno sa žurke na Ibici. Na bini će mu se pridružiti miljenica regionalne publike Lea Dobričić pod novim projektom Skin2Skin i legenda novosadske scene DJ Fakir.

Zbog loših vremenskih uslova i niskih temperatura tokom vikenda, organizatori su odlučili da događaj iz kultne letnje pozornice na Kalemegdanu – Barutane prebace u Hangar Stage 3, koji se nalazi na adresi Žorža Klemansoa 37, a ove zimske sezone će postati nezaobilazna tačka okupljanja beogradskog klabinga.

Karijera Lee Burridge-a traje već četiri decenije, a u svojim besprekornim setovima publiku vodi od hipnotičnog plesa, preko euforije, pa sve do sanjalačkog stanja. Di-džejingom je počeo da se bavi 1984. godine, puštajući disco i dosta pop muzike. House je otkrio krajem 80-ih. Početkom 90-ih iz Velike Britanije se preselio u Hong Kong i učestvovao u stvaranju njihove andergraund scene, a dosta vremena je provodio i puštajući muziku na full moon žurkama na Tajlandu. U rodnu zemlju se vraća 1997. godine i zajedno sa Craig Richardsom i Sashom svira pod projektom Tyrant, na žurkama u Londonu i Notingemu.

Lee Burridge je tvorac jednog od najpopularnijeg zvuka na sceni, melodičnog i melanholičnog spoja house i techno muzike. Njegov koncept All Day I Dream (ADID) je rođen na krovu u Bruklinu, u junu 2011. godine i obuhvata serijal žurki, izdavačku kuću, dom za umetnike istomišljenike, kao i sve veću zajednicu duša koje sebe nazivaju „sanjarima“. Njegov lejbl ADID nastavlja da podstiče muziku umetnika kao što su Gorje i Izhevski, Yokoo, Oona Dahl, Lauren Ritter, Hoj i Lost Desert.

Izdanja Lee Burridge-a mogu se naći na etiketama poput Global Underground, Innervisions, Hooj Choons i ADID, a redovno nastupa po najboljim klubovima širom sveta i na festivalima kao što su Burning Man, Coachella, Love Parade, Creamfields, Notting Hill Carnival.

Ulaznice su u prodaji onlajn na Cooltix.rs, kao i na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona, po ceni od 1490 za regularne i 1990 za VIP.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten