Vikend u Barutani: Drumcode techno ekipa – Bart Skils i Raxon i trance zvezde Skazi, GMS i 1200 Micrograms

Predstojeći vikend u Barutani obeležiće legende techno i trance žanra, uz debi nastup Drumcode izvođača, Barta Skilsa i Raxona, kao i povratak Skazija, GMS-a i 1200 Micrograms.

Ovog petka, 26. maja predstavnici Beyerove Drumcode izdavačke kuće, popularni holandski producent i DJ Bart Skils i egipatski DJ Raxon vraćaju se u Beograd, kada će se naći na bini Barutane zajedno sa Ilijom Djokovicem, lokalnim talentom sa internacionalnom karijerom i specijalnim gostom Asher Swissom.

Techno legenda Bart Skils je u svetu muzike više od dve decenije. Njegov zvuk definiše konstantna evolucija, ali istovremeno i elementi od kojih je počinjao. Njegov masovni hit „Your Mind“ sa Adamom Beyerom jedno je od najvećih techno izdanja prošle decenije, a remiksi velikih klasika poput „Push – Universal Nation“ i „Moby – Go“ doveli su ove numere u punu pažnju savremene techno scene. Raxon ima široku ličnost i kulturno nasleđe iza sebe, koje primenjuje i u svojoj muzici. Strast prema muzici 2014. godine odvela ga je u Barselonu, gde je počeo da objavljuje izdanja za neke od najrespektabilnijih lejblova kao što su Ellum, Diynamic, Kompakt, Cocoon, dok je 2019. godine postao član i Drumcode izdavačke kuće.

Subota, 27. maj, rezervisana je za sve ljubitelje trance zvuka, koji će imati prilike da uživaju u nastupu legendarnih svetskih izvođača – Skazija, GMS-a i 1200 Micrograms, uz lokalnu podršku u sastavu Aquapipe, Sivi i Albert.

Jedno od najvećih imena psy trance scene i miljenik domaće publike, izrealski DJ i producent Skazi poznat je po psy trance zvuku koji kombinuje sa električnim i klasičnim gitarama, progressivom, rockom, punkom, hardcorom. Njegov kultni, prvi album „Animal“ doživeo veliki upeh, budući da u njemu preovlađuju kombinacije rifova gitare i techy hardcore zvuka. Vlasnik je čuvene izdavačke kuće Chemical Crew. Planetarno popularni projekat GMS, prodao je preko 350 hiljada kopija širom sveta, dok je režiser Tony Scott koristio njihovu muziku u svojim filmovima „Man on Fire“, „Domino“ i „Unstoppable“. Takođe, GMS su dvostruki dobitnici nagrade Psy-Trance award na DJ Awardsu na Ibici. 1200 Micrograms je psychedelic trance sastav koji je nastao 1999. na Ibici, a oformili su ga članovi projekta GMS i Raja Ram. Ideja o saradnji potekla je zapravo od Raja Rama koji je želeo da napravi album o svojim omiljenim mestima, a taj istoimeni album postigao je veliki uspeh na globalnoj trance sceni.

U junu mesecu na programu Barutane su povratak autentične predstavnice evropskog andergraunda Lilly Palmer, novo izdanje Apgrade-a uz Pearson Sound i Nicka Leóna, nastup predstavnice berlinskog techno zvuka SPFDJ, veliki The Soundgarden showcase sa Nickom Warrenom i Fur Coatom, a stižu i dvojac Red Axes, Fatima Hajji, Stella Bossi, legende elektronske muzike Sasha i John Digweed koji će održati zajednički nastup i Jeff Mills, aka The Wizard – jedan od najvećih, najpoznatijih i najuticajnijih DJ-eva i producenata svih vremena. Jul je rezervisan za nastup legende britanskog klabinga Gilesa Petersona, kao i gostovanje Dubfire-a, nekadašnjeg člana sastava Deep Dish, dok u avgustu stiže Juliet Fox.

Ulaznice za sve događaje u Barutani su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na Gigs Tix i Ticket Vision prodajnim mrežama.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten