Cid Inc u Beogradu 23. februara na LET’S MIX IT! festivalu!

“ Hipnotišući osećaj je ono što tražim u muzici. Puno uživam u puštanju dugih setova jer mi oni
omogućavaju da povedem publiku na putovanje uklapajuči širi spektar žanrova. “

LET’S MIX IT! festival vam predstavlja veliko ime progresiv muzike Cid Inc, koji će na oduševljenje domaće publike nastupati prvog dana festivala 23. Februara!

Henry Hurting aka Cid Inc je DJ i producnet koji nam dolazi iz Švedske. U svetu elektronske muzike
afirmisao se prvo svojim mastering veštinama koje su prepoznate od strane mnogih producenata i
etiketa kao što su Guy J, Hernan Cattaneo, Pig & Dan, Hope Recordings, Lost & Found, microCastle, Octopus Recordings, Sudbeat i mnogi drugi. Ledene i mračne zime na samom severu Švedske, kako sam kaže, ostavile su jasan pečat u njegovom stvaralaštvu. Pre nego što se žanrovski pronašao u techno -u i house -u prošetao se kroz mnoge muzičke žanrove, i tako je 2004. godine došlo do stvaranja Mashtronic- a, produkcijskog projekta u saradnji sa Mathias Bradler-om, koji je naišao na oduševljenje svih a posebno Hernan Cattane-a. Izdanja su se našla i na njegovom Bedrock-u, što su ispratila i ostale velika etikete poput Ministry Of Sound, Global Underground, Sex On Wax i Alternative Route. Međutim njegova muzička transformacija nije stala tu. Svoj nadimak Cid Inc stvara 2008. godine kada postavlja nove standarde progresivne muzike. Njegov naelektrisani hibridni techno i house zvuci ostavljaju utisak svežine i inspiracije što mu je donelo mnogo nove publike i saradnju sa poznatim labelovima poput Anjunadeep, Lost & Found, microCastle, Natura Sonoris i Sudbeat. Tom uspehu su doprinele i obrade njegovih stvari u izvodjenju Guy J-a, Henry Saiz-a, Hernan Cattaneo&Soundexile-a, Jamie Stevens-a i mnogih drugih. Ovu godinu započeo je kao deo Beatport-ove Top Ten liste progressive house izvodjača a trenutno promoviše svoju novu traku “Unstoppable strain” sa “Repluged vol.2” albuma. Ponosan je i na svoje skorašnje izdanje “Guardian” za Lost&Found. Nastavljajući svoju turneju od prošle godine Cid Inc ima mnogo zakazanih nastupa širom sveta među kojima je, na veliku radost domaće publike i nastup na LET’S MIX IT! festivalu 23. februara.
https://soundcloud.com/cid-inc
http://cidincmusic.com/

Pored njega na LET’S MIX IT! festivalu nastupaće i BLTS (Martin Buttrich, Matthias Tanzmann i Davide Squillace), Cabanne, Francesca Lombardo, Henry Saiz (live), iO (Mulen), Isolee (live), Janeret, Johannes Brecht, maeve showcase (Mano Le Tough, The Drifter i Baikal), Sonja Moonear i Varhat.

Let’s mix it!

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten