Muzička avantura oko sveta: Henry Saiz u Beogradu sa live bandom na Let’s mix it! festivalu!

“Lično sam veoma uzbuđen zbog nastupa u Beogradu, jer sam bio prošlog leta u Novom Sadu i bilo je baš kao što sam zamišljao da će biti. Atmosfera, ljudi, energija… Ozbiljno, jedan od najboljih nastupa  prošle godine. Ovom dolasku se još više radujem jer dolazim sa bendom i biće drugačije i posebno jer će biti “live act” a ne samo ja za DJ pultom. To je predstava sa instrumentima, živim vokalima, vizuelnim tripovima, pa na to dodajte hemiju i zaraznu energiju koju delimo među  sobom u bednu  – kažem vam, vrlo jedinstveno! Ali da biste razumeli o čemu pričam morate doći da se sami uverite haha. Zaista iskreno smo uzbuđeni što ćemo svirati za vas, ljudi. A ono što definitivno može očekivati je da ćemo dati sve od sebe da noć učinimo nezaboravnom. Jedva čekamo!”  

Henry Saiz je španski di-džej, producent i live act umetnik iza koga je deset godina uspešne karijere. Saizov uspeh leži u njegovoj strasti koju istražuje kroz neobičan pristup elektronskoj muzici, kombinujući pop elemente i vokale sa akustičnim instrumentima. Nedavno je najavio i verovatno najambiciozniji poduhvat u karijeri, a to je audio-vizuelni projekat u okviru koga će snimiti 10 traka na 10 različitih i neobičnih lokacija širom sveta, tako što će dopustiti okruženju i prirodi da utiču na njegovo stvaralaštvo i to sve  će se naći na njegovom novom albumu.

Mali je broj umetnika koji su istinski posvećeni svom stvaranju na način na koji je Henry Saiz posvećen. Njegov novi album i filmski projekat je ambiciozna avantura neverovatnih proporcija. On planira da snimi 10 traka na 10 kultnih destinacija u svetu. Koncept ovog albuma je da materijalizuje esenciju svakog mesta i pretvori je u pesmu.Neke od stavki na tom putovanju su snimanje zvuka sintisajzera unutar piramida u Egiptu, komponovanje teme pod uticajem psihoaktivnih supstanci tokom šetenje nacionalnim parkom u kome raste neobično Džošua drvo, pravljenje trake u Tokiju uz pomoć vrituelnih pevača, sviranje bubnjeva u vulkanskim pećinama na ostrvu Lanzarote i techno jam session sa pripadnicima Massai plemena.

– Uvek me je fascinirao način na koji priroda i okruženje utiču na kreativnost. Planiram da istražim kako jedan umetnik može da iskoristi sve što se nalazi oko njega kao inpsiraciju i da pretvori tu energiju u muziku – rekao je Henry.

Španski di-džej i producent i live act umetnik započeo je uspešnu karijeru pre 10 godina i od tada je objavljivao muziku na prestižnim etiketama kao što su Last Night On Earth, Suara i Bedrock, a nastupao je u najpoznatijim klubovima i na brojnim festivalima širom sveta.

Saizov uspeh leži u njegovoj strasti koju istražuje kroz neobičan pristup elektronskoj muzici, kombinujući pop elemente i okale sa akustičnim instrumentima. Ovo je njegov treći album i biće objavljen 2017. godine na etiketi Natura Sonaris, zajedno sa pratećim filmom, koji će biti kombinacija dokumentarca i fikcije, i samim tim pravo vizuelno putovanje koje će pomoći slušaocima da utonu u dublje značenje albuma. Kako bi realizovao ovu uzbudljivu muzičku avanturu i logistiku transporta njegovog tima i opreme na sva ta mesta, Henry je pozvao sve fanove da podrže njegov projekat kroz Kickstarter kampanju (pogledajte video), a jedna od najgrada uključuje i šansu da vam upravo on bude di-džej na privatnoj žurci.

Beogradska publika imaće priliku da čuje jedinstvenog španskog di-džeja i producenta Henry Saiz-a prvog dana LET’S MIX IT! festivala u Skladištu!

Te festivalske večeri Henry Saiz (live band) deliće  stage sa Cid Inc-om i Johannes Brecht-om dok će domaću podršku pružiti Bokee.

Ostalih dana festivala LET’S MIX IT! možete uživati u nastupima izvođača BLTS (Martin Buttrich, Matthias Tanzmann i Davide Squillace), Cabanne, Francesca Lombardo, Henry Saiz (live), iO (Mulen), Isolee (live), Janeret, Johannes Brecht, maeve showcase (Mano Le Tough, The Drifter i Baikal), Sonja Moonear i Varhat, a domaći line up čine Alexandar Ivković, Bokee, Marko Vuković, Luka Vuković b2b Ivan Radojević, Mene i Miovan Stojanović b2b Dušan Lazović.

Let’s mix it! je prvi begradski zimski festival elektronske muzike koji domaćoj publici želi da predstavi nešto novo i drugačije. Prvenstveno lineupom sastavljenim od izvodjača koje nemate prilike da čujete u Beogradu i Srbiji a koji su u samom vrhu svetskih top listi i nezaobilazni su deo svih svetskih festivala i žurki. Ovim festivalom želimo da vas uvedemo u svetkse trendove i da postavimo standarde budućnosti naše scene. Zato pozivamo sve ljubitelje elektronske muzike  da izadju iz okvira poznatog, dodju da čuju šta se trenutno sluša u svetu i podrže Let’s mix it! festival i novu party lokaciju u gradu Skladište!

Let’s mix it!

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten