Fenomenalni Karpov not Kasparov uz Gus Gus 8. decembra u Hangaru!

U subotu 8. decembra u Hangaru fenomenalnom dvojcu Gus Gus tokom večeri na stejdžu kao predgrupa će se pridružiti  Karpov not Kasparov! Jedinstveni Rumunski duo koji slobodno možemo nazvati istosčanjčkim Gus Gus-om. Njihov nastup u formi eksperimentalnog lajva koji prožimaju orijentalni tonovi čini ih jako zanimljivim muzičkim sastavom na sceni.

Karpov not Kasparov svojim vrlo energičnim lajv nastupom nam stiže  iz Bukurešta.  Ovaj duo svoje muzičko stvaranje bazira na principu pravila i strategije šahovske igre. Možda zvuči komplikovano ali ishod je uvek melodija koja navodi na ples, nekada sa prizvukom jazz-a a nekad inspirisana orijentalnim folklorom, ali zato uvek isprepletana disko muzikom 80ih.

Njihov debi album „Soundtrack for a Game of Chess“ bio je nominovan za album meseca od strane Vice Magazina, a Radio Romania Cultural proglasio ga je za jedno od najvrednijih izdanja godine. Butik label PolychromeSounds iz Berlina izdao je ovaj album na ploči 2015. godine.

Live @ Control Club 2016 from Karpov not Kasparov on Vimeo.

Publika je nedavno imala prilike da ih čuje u Beogradu u mnogo intimnijoj atmosferi, svi koji su to propusitli imaju priliku za popravni 8. decembra u Hangaru.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten