Preslušajte novi Gramatikov EP Re: Coil Part I

Slovenački muzičar i producent, sa prebivalištem u Njujorku, nalazi se na dvomesečnoj evropskoj turneji “RE: COIL Tour LIVE”, u toku koje je predstavio novi EP Re: Coil Part I, koji sadrži šest numera, uključujući i prethodno izdate singlove Recovery sa Erik Krasnom, Voyager Twins sa Galaktik Marvelom i Aymo sa Balkan Bumpom i Talib Kvelijem. Pored već objavljenih pesama EP sadrži i nove numere Future Crypto sa Branksom, Goldilocks Enigma sa Anomaliem i Halcyon.

“Re: Coil Part I” je izdat za Gramatikov lejbl “Lowtemp Music” i predstavlja njegov karakterističan stil: duboke bas linije, gitaru i prepoznatljiv dizajn zvuka, dok istovremeno istražuje i neke nove uticaje.

Ovaj tematski EP usredsređen je na tehnologiju i napredak koji je podržan pokretanjem Gramatikove kriptovalute. Novi kriptovalutni token pod nazivom GRMTK omogućiće umetniku da ima potpunu kontrolu nad distribucijom svojih radova fanovima koji koriste decentralizovani kanal zabave Singular DTV. Vlasnici tokena takođe će posedovati deo umetničke intelektualne svojine, dobijajući deo njegovih autorskih prava. Ovo se smatra revolucinarnim potezom jer će Gramatik postati prvi umetnik koji je “tokeniziran”.

Pod uticajem hip hopa i različitih žanrova elektronske muzike, Gramatik je izgradio stil koji ga je izdvojio na muzičkoj sceni i doneo mu svetsku popularnost, kao i nominaciju za evropsku MTV nagradu. Od 2008. godine, kada se zbog potpisivanja ugovora sa američkom izdavačkom kućom preselio u Njujork, izdao je devet studijskih albuma, četiri EP-ja, veliki broj singlova i remiksa, a 2013. godine je osnovao sopstvenu izdavačku kuću Lowtemp Recordings, koja sarađuje sa umetnicima iz celog sveta. Njegovi najznačajniji radovi su albumi The Age of Reason (2014) i Epigram (2016). Publici u Srbiji prvi put se predstavio na prošlogodišnjem nastupu na Main Stage-u EXIT Festivala.

Sve trake sa novog EP-ja “Re: Coil Part I” možete besplatno skinuti putem linka.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten