MIHAJLO I ALEXANDAR IVKOVIĆ SA ELLEN ALLIEN 25. MAJA U BARUTANI

Heroini berlinske tehno scene, Ellen Allien, koja će nastupiti u subotu 25. maja u Barutani, u okviru turneje Alientronic Album Tour, pridružuju se beogradski producenti i di-džejevi Mihajlo i Alexandar Ivković.

[rev_slider alias=“banner“]

Mihajlo je precizno definisao sopstveni muzički stil od samog početka karijere, koji se može opisati kao: tehno u svim oblicima i formama. Nikada se nije okrenuo komercijalnijoj muzici, ostajući veran svom anderground zvuku koji je oduvek voleo da sluša. Žudnja za konstantnim napretkom, i želja da podeli svoju muziku sa publikom, naterala ga je da sa lokalne scene pređe na svetsku. Mihajlo je nastupao u najpoznatijim tehno klubovima u Evropi poput: U60311Ministry Of SoundSullivan Room kao i u mnogim anderground klubovima po Italiji, Mađarskoj, Austriji, Švajcarskoj, Španiji, Engleskoj, pa čak i u Americi. Poslednji par godina redovno nastupa u Milanu, na čuvenoj Street Parade, kao i na žurkama u toku Sonar festivala u Barseloni. Njegovi setovi su dugi, raznovrsni, mračni, minimalistični, ponekad sirovog zvuka, i uvek su u sintezi sa činelama i dinamičnim perkusijama. Cilj mu je da se poveže sa publikom i podigne atmosferu, stvarajući gotovo nevidljivu razliku između lajv nastupa i digitalnog di-džejinga. Sa željom da beogradsku tehno scenu ucrta na svetsku mapu, stvorio je HEAR IT. FEEL IT. MOVE IT. organizaciju koja se bavi planiranjem i realizacijom žurki. Ugostili su mnoge tehno artiste među kojima su: PercPfirterMonolocJonas KoppPer GrindvikInigo KennedyAlex BauRebekahKobosilKr!zRadio Slave. Mihajlov rad rezultirao je izdanjem za Black Noise Records iz Španije, a trenutno radi na nekoliko novih izdanja i osnivanju nove etikete.

Alexandar Ivković je profesionalnu di-džej karijeru započeo 2002. godine. Dve godine kasnije pridružio se renomiranoj srpskoj tehno organizaciji Tehnika 8×8. Radivši na svojim di-džej veštinama i produkciji, bio je deo velikih muzičkih festivala i žurki, radeći rame uz rame sa imenima svetske elektronske scene.

[rev_slider alias=“banner“]

U poslednjih nekoliko godina, njegov fokus postaje produkcija i kao rezultat toga nastaju izdanja za Loco Dice-ov lejbl Desolat, kao i BittenSerkal, Sanity i druge izdavačke kuće. Njegova izdanja su podržali Loco Dice, Carl Cox, Umek, Richie Richie HawtinMathias TanzmanGutiAnja Schneider. Alexandar smatra da je tehno esencija njegove muzike, jaki i gruvi taktovi, vokali, dinamika i energija u trakama stvaraju savršenu kombinaciju koja omogućava ljudima da osete muziku. Harmonična kombinacija tehno i haus muzike je njegov zaštitni znak.

Ulaznice za beogradski nastup Ellen Allien 25. maja u Barutani, nalaze se u prodaji putem Ticketvision i Gigs tix prodajnih mreža po ceni od 790 dinara za parter i 1190 dinara za VIP terasu.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten