Sve što možda niste znali o Sethu Troxleru

Seth Troxler je jedna od najprepoznatljivijih figura svetske elektronske muzike. U susret njegovom nastupu na Central Dance Event 2022 Warm Up žurci u Hangaru Luke Beograd, predstavljamo vam interesantne činjenice koje možda niste znali o njemu.

Seth Troxler je di-džej, producent, komentator kulturnih događaja, kustos, kuvar, vlasnik restorana i preduzetnik, sa diplomom iz advertajzinga i komunikacije.

Poreklo vuče iz porodice kauboja i baptističkih propovednika, delom je Afro-Amerikanac. Rođen je u gradu Kalamazu u Mičigenu, odrastao je u predgrađu Detroita. Sredinom 2000-tih, kao tinejdžer seli se u Berlin, kako bi istražio nove horizonte. Di-džej karijera vodi ga na nekoliko godina u London, a nakon toga svoj dom pronalazi na relaciji između Ibice i Los Anđelesa.

Umetnost di-džejinga naučio je od očuha, a usavršavao se radeći za pultom legendarne prodavnice ploča Melodies & Memories u Detroitu, sa samo 16 godina, da bi već sa 18 godina debitovao u Panorama Baru u Berlinu.

Do trona globalne elektronske scene doveo ga je talenat za gramofonina i prepoznatljiva eklektična selekcija čikaškog hausa, minimal tehna, opskurnih indi rock numera i ambijentalne psihodelije. Uz pomoć svoje muzike zadobio je armiju fanova, a od strane prestižnog Resident Advisora izglasan je za najboljeg di-džeja na svetu, dok je nekoliko puta krasio naslovnice Mixmaga.

Seth je podjednako strastven prema hrani i savremenoj umetnosti kao što je prema muzici. Ova dva interesovanja su odjeknula u svim pravcima, i paralelno, u njegovoj muzičkoj karijeri.

Seth Troxler je zaljubljenik u hranu i pasionirani kuvar. Ta ljubav se razvila na prvi zalogaj, kada je probao tajni BBQ sos svog dede Čarlija, čiji se recept čuva i prenosi već tri generacije u njegovoj porodici. U pauzi između brojnih nastupa, 2015. godine našao je vremena da pokrene restoran Smokey Tails u Londonu, a njegova hrana može se naći i na muzičkim festivalima, kao što su Glastonbury i Wilderness. Godinama unazad na ADE Cook-Off događaju u Amsterdamu kuva za beskućnike, a čak tri puta je osvojio nagradu za najboljeg kuvara konferencije.

Uspeo je da napravi žurku tokom karnevala u Sao Paulu, a zatim čak i da uzme tajm-aut, i da se popne na Kilimandžaro u sklopu dobrotvorne akcije za obolele od raka. Imao je malu ulogu u filmu Point Break, a još jedna zanimljiva činjenica iz Sethovog života je ta da je bio cimer sa Gutijem i ima tetovažu sa njegovim imenom, na šta mu je Guti uzvratio istom merom.

Kao višestruki moderni umetnik boravio je u muzičkim institucijama, vodio brojne izdavačke kuće i nastavio svoju solo izdavačku karijeru, uključujući i saradnju sa The Martinez Brothers. Nedavno je pokrenuo novi live projekat pod nazivom „Lost Souls of Saturn“ zajedno sa Phillom Moffom i drugim kolegama čiji je umetnički pravac nešto između futurističke elektronike, savremene umetnosti i tehnologije. Pre dve godine „Lost Souls Of Saturn“ predstavili su svoju audio-vizuelnu instalaciju „Transmission“ u galeriji Saatchi u Londonu, nakon njene premijere tokom Art Basela u Švajcarskoj, a ove godine su sarađivali i sa Metom u Njujorku i Fondacijom Beyeler u Bazelu. Članovi projekata „Lost Souls Of Saturn“ trenutno rade na drugom albumu, i sprovode dalje eksperimente iz oblasti proširene i virtuelne realnosti.

Uz Setha Troxlera u petak 10. decembra će u Luci Beograd nastupiti Frank Wiedemann – kompozitor, kreativni pokretač i jedna polovina popularnog nemačkog elektronskog sastava Âme, koji će izvesti svoj live nastup i Jimi Jules – muzičar i jedan od visoko cenjenih andergraund di-džejeva. Lokalnu podršku pružiće im Kristijan Molnar – jedan od omiljenih regionalnih di-džejeva i Dakissa – junior haus scene i pobednik ovogodišnjeg Let’s Mix It takmičenja.

Bezbednosni protokol ulaska na Central Dance Event Warm Up žurku

U skladu sa važećim epidemiološkim merama u Srbiji, događaju će moći da prisustvuju posetioci koji poseduju Digitalni zeleni sertifikat, što znači da su vakcinisani ili su preležali covid-19, kao i oni koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test.

Organizatori događaja su za sve kupce ulaznica obezbedili testiranje brzim antigenskim testom, po promo ceni od 350 dinara, od četvrtka 9. decembra do petka 10. decembra, u laboratorijima Aqualaba širom Srbije. Spisak svih laboratorija nalazi se na linku.

Ograničen broj ulaznica za Warm up žurku za Central Dance Event 2022 mogu se kupiti onlajn putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa, po promo ceni od 1390 dinara za parter i 1990 dinara za VIP galeriju.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten