Yousef osvojio BBC Radio 1 nagradu za doprinos dance muzici

Tech house di-džej i producent iz Liverpula, vlasnik izdavačke kuće Circus Recordings i organizator popularnih Circus žurki, Yousef osvojio je nagradu za uticaj u dance muzici tokom 2021. godine (Dance Impact Award) od strane BBC Radio 1. Ova prestižna muzička nagrada dodeljuje se osobi, kolektivu ili instituciji koji su dali svoj doprinos budućnosti dance muzike tokom 2021. godine.

Yousef se smatra za jednog od najistaknutijih svetskih di-džejeva elektronske muzike, a poznat je i voljen zbog svoje harizme, vrhunskih veština za miksetom i neverovatne selekcije traka. Lokalna publika imaće priliku da uživa u njegovom nastupu za reprizu Nove godine, u okviru devetog izdanja Central Dance Event novogodišnjeg maratona, koji će biti održan od 30. decembra do 2. januara u industrijskom kompleksu Hangara Luke Beograd.

BBC Radio 1 Dance Awards 2021 nagrade dodeljene su u petak uveče u specijalnoj radijskoj emisiji koju su na vodili Danny Howard, Sarah Story i Pete Tong. Dodela priznanja BBC Radio 1 Dance Awards pokrenuta je u nekoliko kategorija, među kojima se izdvajaju numere, izvođači i momenti iz proteklih 12 meseci, a u čast proslave godine za nama koja je donela veliku količinu kvalitetne i neverovatne dance muzike.

Među dobitnicima nagrada našli su se i popularni duo Bicep iz Belfasta, sa svojim albumom godine „Isles“, di-džejica i producentkinja iz Londona TSHA koja je osvojila nagradu za izvođača koji se probio tokom ove godine, kao i Ewan McVicar iz škotskog grada Ajra sa svojom numerom godine „Tell Me Something Good“ koja je bila jedna od himni ovoga leta.

Lista svih nagrađenih po kategorijama:

Dance Impact Award (A person, collective or institution that has made a legacy by pushing Dance music forward in 2021) – Yousef, Circus Liverpool

Yousef – Dance Impact Award

Dance Album Of The Year (Awarded to the best Dance or Electronic album project release in 2021) – Bicep – „Isles“

Bicep – Album „Isles“

Dance Track Of The Year (Awarded to the biggest Dance track of 2021) – Ewan McVicar – „Tell Me Something Good“

Ewan McVicar – „Tell Me Something Good“

Breakthrough Artist Of The Year (Awarded to artist who has broken through to the mainstream this year) – TSHA

Dance Vocalist Of The Year (Awarded to the vocalist whose voice we’ve all been singing along to this year) – LOWES

Essential Mix Of The YearElkka

Central Dance Event 2022 lajnap

Deveto izdanje Central Dance Event novogodišnjeg maratona biće održano od 30. decembra do 2. januara u industrijskom kompleksu Luke Beograd. Lajnap novogodišnjeg maratona čini dvadeset izvođača – zvezde svetske elektronske scene: techno heroina Amelie Lens, zaštitno lice modernog tech house zvuka Hot Since 82, holandska zvezda Joris Vorn, balkanska techno ikona Umek i tech house di-džej, producent i organizator popularnih Circus žurki – Yousef, predvodnica palestinske techno scene Sama’ Abdulhadi i Amyelle i lokalni di-džej heroji i heroine: Marko Nastić, Dejan Milićević, Ilija Đoković, Lea Dobričić, Andrew Meller, Marko Milosavljević, IDQ, Kid Kimi, Marko Vuković, Joma Maja, Groovyman, Mina Poznanović i The+.

Veoma ograničen broj kompleta za CDE 2022 je u prodaji po promo ceni od 4490 dinara za parter i 5490 dinara za VIP galeriju. Dvodnevne ulaznice za CDE 2022 mogu se nabaviti po ceni od 3190 dinara za parter i 3990 za VIP galeriju. U prodaji su takođe i jednodnevne ulaznice po ceni od 1790 dinara (parter) i 2290 dinara (VIP) za prvo veče; 1890 dinara (parter) i 2390 dinara (VIP) za doček Nove godine; 1690 dinara (parter) i 2190 dinara za reprizu Nove godine i 1,690 dinara (parter) i 2,190 dinara za poslednje veče novogodišnjeg maratona. Sve ulaznice mogu se kupiti onlajn putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa.

Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten