Cherry On Top specijal uz gosta iz Britanije
Ove subote, 16. marta nas u klubu DOT očekuje specijal jedne od najpopularnijih večeri u gradu, r’n’b i hip hop party Cherry on Top, u okviru kojeg će nastupiti specijalni gost – bristolski drum’n’bass maestro DJ Krust, dok će žurku otvoriti mlada muzičarka i producentkinja Dea Magna.

Domaćini su Ike i Lea Davogić, sada već dobro poznata lica ovog popularnog serijala žurki, koji donose dobre stare hitove r’n’b zvuka ali i najsvežije numere ovog žanra, uveliko prepoznatljive na plesnom podijumu.

Britanski DJ Krust, Ike i Lea će svojom muzičkom selekcijom predstaviti širok dijapazon plesne klupske muzike i navesti vas da se njišete uz nezaboravne hitove raznovrsnih muzičkih žanrova, od drum’n’bass-a, jungle-a, hip hop-a, pa sve do trap-a i r’n’b-ja.

Krust je di-džej, producent, artist i suvlasnik izdavačke kuće Full Cycle. Smatra se jednim od drum’n’bass i jungle osnivača i pionira i poznat je po svom jedinstvenom stilu. Krust je objavio tri albuma i preko 100 numera, za lejblove Full Cycle, Talkin’ Loud i V Recordings. Bio je član drum’n’bass kolektiva Reprazent, koji je predvodio Roni Size. Njihov debi album „New Forms“ osvojio je prestižnu muzičku nagradu Mercury, 1997. godine. Krust-ova popularna izdanja, kao što su „Warhead“ i „Soul In Motion“ hvaljena su od strane kritike i publike i smatrana su jednim od najuticajnijih izdanja tog žanra.

Krust se muzikom bavi od 1989. godine, kada je debi singl „Wishing On A Star“, Fresh 4 kolektiva, čiji je bio član, dospeo na jednu od UK top 10 lista. U periodu između 2008. i 2017. okrenuo se drugim sferama i smanjio intenzitet produciranja. Iako nikada nije u potpunosti prestao da se bavi muzikom, tokom 2016. godine se aktivirao, ponovo pokrenuvši izdavačku kuću Full Cycle. Nakon deset godina pauze, u januaru 2018. Krust je objavio singlove „The Portal“ and „Concealing Treachery“, koji su se smatrali jednim od najvećih comeback-ova u istoriji drum’n’bass-a.

Dea Magna je izvođač, kompozitor, producent, pevačica i di-džej iz Beograda. Ova talentovana mlada devojka, muzikom se bavi od ranog detinjstva kada je započela formalno obrazovanje u klasičnoj muzici. U ranim dvadesetim zaljubljuje se u elektronski zvuk i počinje da koketira sa techno i house pravcima. Od 2014. do 2016. vrtela je muziku širom klubova na Balkanu, da bi godinu kasnije upisala muzičku produkciju na SAE Institutu i počela da stvara sopstvenu muziku. Njeno debi izdanje koje je sama komponovala i producirala objavljeno je nedavno i obojeno je raznovrsnim žanrovima, a predstavlja fuziju synth-popa, elektronike, techno-a i house-a. Deini live nastupi izdvajaju se zbog njenog jedinstvenog stila i mogućnosti sjedinjavanja različitih žanrova, tokom kojih peva i pokazuje svoje muzičko umeće svirajući različite instrumente.Newsletter

Unesite svoju e-mail adresu ispod da biste se pretplatili na naš bilten